Okul Öncesi Eğitim Şenliği Haftası Kutlanıyor

Okul Öncesi Eğitim Şenliği Haftası Kutlanıyor

Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen Okul Öncesi Eğitim Şenliği Haftası (24-29 Mayıs) Denizli'de de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Şenlikler kapsamında bir grup öğrenci ve öğretmen Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret etti. Ziyarete, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Başer ile Zübeyde Hanım Anaokulu, Hayme Hatun Anaokulu, Şenay Öztürk Anaokulu, Yenişehir Anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Şube Müdürü Mehmet Başer, hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerde amacın, okul öncesi eğitime vatandaşların dikkatini çekmek olduğunu söyleyerek, hafta boyunca vatandaşlara ve öğretmenlere yönelik konferans düzenleneceğini, okul öncesi eğitimde bugüne kadar yapılan becerilerin sergilendiği bir fuar açılacağını söyledi.
Vali Yavuz Erkmen ise okul öncesi elde edilen başarıda hayırsever vatandaşların eğitime verdiği katkının önemli olduğunu belirterek "Denizli gibi eğitim seviyesi yüksek bir ilde okul öncesinden başlayarak en üst seviyeye kadar eğitimin kesintisiz ve yüzde yüze kadar ulaşması hepimizin arzusudur. Bu anlamda okul öncesi eğitimde bu yıl zorunlu eğitime alınan ilimizin yüzde yüzü hedefleyerek çalıştığını biliyoruz. Buradan bir kez daha tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Hayırseverlerimizin müstakil anaokulu yaparak fiilen destek vermesi yüzde yüz başarıya ulaşma konusunda çok büyük katkı sağlıyor. Tüm hayırseverlerimizi okul yapma konusunda Milli Eğitime destek olmaya davet ediyorum" diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Vali Yavuz Erkmen, çocuklara ve öğretmenlere ziyaretin anısına çeşitli hediyeler verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile