Olaylı Kitabın Yazarı Hanefi Avcı'nın İmza Günü

Eski Eskişehir İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, gündeme oturan kitabıyla ilgili başkentte düzenlediği imza günü yoğun ilgi gördü.

"Haliç'te Yaşayan Simonlar - Dün Devlet Bugün Cemaat" kitabıyla tartışmalara neden olan ve İçişleri Bakanlığı tarafından merkeze alınan eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Ankara'da bir alışveriş merkezinde bulunan kitabevinde imza günü düzenledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve kitabevi önünde kuyruk oluşturduğu imza gününe eşi Şenay Avcı ile birlikte gelen Hanefi Avcı, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 16.'ıncı baskısını yapan kitabının bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmediğini
belirten Avcı, "Tehdit alıyor musunuz" sorusuna, "Hayır, herhangi bir tehdit almıyorum. Bakalım zaman gösterecek bazı şeyleri" yanıtını verdi. "Nasıl tepkiler alıyorsunuz" sorusu üzerine Avcı, "Ben daha çok olumlu tepkiler alıyorum" dedi. Şu anda emekli olmayı düşünmediğini ifade eden Avcı, "Yeni kitap yazacak mısınız" sorusu üzerine, Güneydoğu soruruna ilişkin bir kitap yazmayı düşündüğünü ifade etti. Avcı, şu anda "Susurluk" ile ilgili ise bir kitap yazmayı ise düşünmediğini ifade etti.
Bir gazetecinin Taraf Gazetesi muhabiri ile röportaj sırasında yaşanan tartışmayı anımsatması üzerine Avcı, "Ben tarafsız bir basınla konuşmak istedim. O çok önyargılı ve taraflıydı. Ben de taraflı biriyle konuşmak istemediğim için ara verdim" dedi.
Kitabı kendisinin yazmadığı yönündeki iddiaların anımsatılması üzerine Avcı, kitabını 2008 yılının 5.'inci ayında yazmayı başladığını belirtti. Avcı, "Bunun içindeki fikirleri başkası yazamaz. Benim yaşadıklarım benim etrafımda olan odak noktasında beni koyduğunuz zaman benim etrafımda olan şeyler. Bunların başkasının yazma şansı şok. Onlar birazcık da kitaba ciddi eleştiri getiremeyenlerin çamur atma, eleştiri yapmak için yaptıkları sözlerdir. Yoksa ben yazdım, benim dışımda kimsenin yazma ihtimali yok
zaten. Bunların hepsi benim etrafımda olan olaylar" diye konuştu.
Eşine destek vermek için gelen Şenay Avcı ise, kitapla ilgili övgüler aldıklarını ve mutlu olduklarını söyledi. Eşini kitabı ile ilgili notlarını gördüğünü ancak kitabı henüz okumadığını belirten Şenay Avcı, "Okuyanlardan alıyorum bazı haberleri. Daha sonra okumayı düşünüyorum. Şu anda çok heyecanlıyım. Hem üzgünüm biraz da bazı tepkilerden dolayı üzgünüm ondan dolayı okumak istemiyorum" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile