Olgun Gençler Yetenekleriyle Begeni Topladi

Olgun Gençler Yetenekleriyle Begeni Topladi

Nilüfer Belediyesi Altinsehir Olgun Gençlik Merkezi katilimcilari, düzenlenen atölyelerde yaptiklari el emegi ürünlerini dönem sonu etkinliginde sergiledi. Olgun gençlerin baglama performansi ile dans gösterileri de, günün en renkli anlari oldu.

Nilüfer Belediyesi’nin 2016 yilinda olgun gençlerin hizmetine sundugu Altinsehir Olgun Gençlik Merkezi, bir dönemi daha tamamladi. Katilimcilarina bilgi, beceri, hobi ve yeteneklerini gelistirme firsati sunan Altinsehir Olgun Gençlik Merkezi, onlari sanatin çesitli branslariyla da bulusturuyor. Iki bini askin üye sayisiyla dev bir aileye dönüsen Altinsehir Olgun Gençlik Merkezi’ndeki atölyelerde egitim alan katilimcilar, hünerlerini dönem sonu etkinliginde sergiledi. Bu yil yagli boyadan, ahsap çalismaya, özgün resimden hasir sepet örücülügüne, çiniden amigrumiye kadar 16 farkli atölyeden 501 olgun genç faydalandi. Ingilizce, dans, felsefe egitimleri de, katilimin yogun oldugu diger kurslar oldu. Altinsehir Olgun Gençlik Merkezi bahçesindeki etkinlige Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Okan Sahin, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri Gülver Deniz ile Ibrahim Mart da katildi.

Etkinligin açilisinda konusan Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Okan Sahin, “Bu merkez, hepimiz için çok kiymetli. Burada elde ettiginiz birikimler neticesinde sizlerin yaptigi bu tür el emegi eserleri görmek bizim için de çok degerli. Verilen hizmetin halk tarafindan benimsenmesi, taktir edilmesi bizi mutlu ediyor. Bu tür çalismalarimizi artirarak sürdürecegiz. Elinize, emegine saglik” dedi.

Sahin, Altinsehir Gençlik Merkezi’ndeki atölyelerde egitim verenlere tesekkür ederek belge verdi.

Konusmalarin ardindan sira günün en renkli anlarina geldi. Baglama atölyesi katilimcilari “Dam üstünde çul serer”, “Çayir çimen geze geze” ve “Bursa’nin ufak tefek taslari” türkülerini çalarken, halk danslari atölyesinde egitim alanlar da Kirklareli ve Bursa yöresinden oyunlari basariyla oynadi. Tango ve bachata dans gösterileri de, izleyenler tarafindan alkislandi. Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrasi’nin sahneye çikmasiyla da tüm katilimcilar, çiftetelli oynayarak gönüllerince eglendi.

Birbirinden özel el emegi ürünlerin yer aldigi sergi de, etkinligin ilgi gören alanlarindan biri oldu. Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Okan Sahin, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri Gülver Deniz ile Ibrahim Mart da sanat çalismalarinin yer aldigi sergiyi gezerek, eserleri inceledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile