Olgunlar Sokak'taki Çalışmalar Haziranda Başlıyor

Olgunlar Sokak'taki Çalışmalar Haziranda Başlıyor

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın ‘Konur-Karanfil Sokak ve Yüksel Caddesi Yenileme Projesi’ni hayata geçirmesinin ardından başlattığı ‘Olgunlar Sokak Yenileme Projesi’nde son aşamaya gelindi.

Çalışmalar haziran ayında başlayacak. Projeyi yerinde inceleyen Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Buğra Gökçe, kendisine teşekkür eden esnafa, projenin bitiminin ardından yüzü gülen Ankaralının kendisi için en büyük teşekkür olacağını ifade etti.

Olgunlar Sokak, haziran ayında başlatılacak projeyle engelsiz tasarım kriterlerine uygun olarak düzenlenecek. Sokak, kitapçılar, açık alan sergi mekanları, çok amaçlı sahne, çatı bahçeleri ve çevre düzenlemesiyle sanat sokağı halini alacak. Sokakta, 7 metre olan taşıt yolu izi yaya lehine genişletilecek. Taşıt trafiği, Kızılırmak Caddesi'ne yönlendirilecek. Kent mobilyaları, dinlenme amaçlı oturma birimlerinin yer alacağı sokağın her iki tarafına engelli takip tuğlası döşenecek. Kitapçı ve büfelerin çatıları özel malzeme ve tekniklerle minik birer bahçeye dönüştürülecek. Belçika Büyükelçiliği ile sınır olan duvarın önünde çok amaçlı sergi aksı oluşturulacak. Binaların giriş katlarında bulunan dükkanların üst örtüleri tek tip olarak yenilenecek, oteller ve çevre işletmelerle bütünleşen özgün bir mekan düzenlemesi yapılacak .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile