Omicron Varyantı Yeni Belirtiler Neler? Omicron Nasıl Anlaşılır?

Omicron Varyantı Yeni Belirtiler Neler? Omicron Nasıl Anlaşılır?

Omicron varyantı hakkında en sık aratılanlar arasında yeni belirtiler merak ediliyor. Konuyla ilgili birçok detay araştırılmaya başladı. Peki, Omicron varyantı yeni belirtiler neler? Omicron varyantı nasıl anlaşılır? Omicron varyantı yeni belirtileri mi ortaya çıktı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle 2 yıldır birçok anlamda mücadele veriliyor. Alınan önlemlere ve geliştirilen aşılara rağmen birçok varyantın ortaya çıkması engellenemedi.. Son olarak tam kısıtlamalar hafifletilmişken ortaya çıkan Omicron varyantı yeni tedbirlerin alınmasına neden oldu. Omicron varyantının ortaya çıkmasının ardından birçok ülke yeni tedbirler alarak yayılmayı engellemek için çabaladı. Daha çok bulaşıcı olduğu öne sürülen Omicron ülkemizde de giderek artıyor. Bu sebeple varyant hakkındaki araştırmalar hız kazandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bilgilendirmesi yapılan konu hakkında yeni belirtilerin de ortaya çıktığı aktarıldı. Omicron yeni belirtiler neler ve Omicron nasıl anlaşılır soruları bu nedenle sık sık aratılıyor. Omicron yeni beliritleri ve konu hakkında daha detaylı bilgi için haberimizin devamını takip edebilirsiniz. 


Omicron Varyantı Yeni Belirtiler Neler? Omicron Nasıl Anlaşılır?

Omicron Varyantı Yeni Belirtiler Nelerdir?


Omicron birçok kişi tarafından sık sık aratılıyor. Bu kapsamda en merak edilenler arasında ise Omicron yeni belirtiler neler ve Omicron nasıl anlaşılır soruları yer alıyor. Koronavirüsün ilk çıktığı andan itibaren birçok mutasyonlu hali ortaya çıktı. En son Güney Afrkia’dan dünyaya yayılan Omicron varyantı oldukça gündeme geldi. Çok daha bulaşıcı olduğu belirtilen Omicron’un son zamanlarda yeni belirtilerinin ortaya çıktığı aktarıldı. Bu kapsamda birçok kişi Omicron varyantı hakkında araştırmalara başladı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dış Kapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pelin Kartal tarafından Omicron’un bazı yeni belirtilerinin ortaya çıktığı iddia edildi. İngiltere’de yapılan bir çalışmada Omicron varyantına yakalanan kişilerin yüzde 20’si deri problemleriyle karşılaşıyor. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada Prof. Dr. Pelin Kartal Deri bulguları özellikle kaşıntı, deride kabarıklık, kırmızılık, isilik ya da kurdeşen dediğimiz şikayetlerle karşımıza çıkıyor. Bunlar da daha çok diz, dirsek ve ayaklarda görülebiliyor. Yine deride kabarık, hafif yanma ile karakterize kaşıntılı, biraz ağrılı olabilen kırmızı ve morumsu kabarıklıklar da olabiliyor. Bunlar da ellerde morarma olursa oksijen ihtiyacı olduğu ve acil duruma sebebiyet vereceği için önemli. Bunlarda çocuklarda daha sık görülmekte" ifadelerini kullandı. Omicron varyantıyla karşılaşan kişilerde normalde var olan belirtiler ise şu şekildeydi;

Burun akıntısı
Baş ağrısı
Yorgunluk
Hapşırma
Boğaz ağrısı
Eklem ağrıları


Omicron Varyantı Yeni Belirtiler Neler? Omicron Nasıl Anlaşılır?

Omicron Varyantı Nasıl Anlaşılır?


Omicron varyantı hakkında en merak edilenlerden biri de Omicron varyantı nasıl anlaşılır sorusu oldu. Özellikle atık su merkezlerinden Omicron varyantının anlaşıldığı belirtilenler arasında yer alıyor. ABD tarafından yapılan çalışmayla 100’den fazla atık su merkezinin incelendiği ve Omicron varyantının atık su merkezlerinden tespit edilebildiği ve oldukça yüksek seviyede olduğu aktarıldı. Biobot Analytics’in kurucusu Mariana Matus tarafından yapılan açıklamada “Amacım yaşadığım bölgedeki vaka ve virüs oranını görmekti. Atık su verilerinden bunu görebiliyor olmak çok çılgınca” ifadelerini kullandı. Dışkılardan covid-19 bulaşmasının mümkün olmadığı belirtilirken PCR testlerinde pozitif sonuç verdiği açıklandı. Boğaz ve burundan yapılan PCR testinde bazen yanlış sonuçlar çıksa da dışkıdan alınan örnekle net sonuçlar ortaya çıktığı da iddia edilenler arasında bulunuyor.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile