Omü'de 'Akreditasyon Ve Uluslararası Boyutu'' Konulu Konferans

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanlığı, Kimya Mühendisleri Odası ve Sisbel(Sistem Eğitim ve Bilgilendirme) firmasınca "Akreditasyon ve Uluslararası Boyutu" konulu konferans düzenlendi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanlığı, Kimya Mühendisleri Odası ve Sisbel(Sistem Eğitim ve Bilgilendirme) firmasınca "Akreditasyon ve Uluslararası Boyutu" konulu konferans düzenlendi.
Konferansı Sisbel Belgelendirmeden Eğitim Koordinatörü Makine Mühendisi Naci Kırtaş ve Medicalpark Grup Laboratuvar Koordinatörü Uzman Dr. Müjdat Aytekin verdi. Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda yapılan etkinliğe Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, OMÜ Vakfı Başkanı Doç. Dr. Muhammet Dervişoğlu, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail E. Gümrükçüoğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Açılış Konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail E. Gümrükçüoğlu, "Biz bu tür organizasyonları 3 senedir yapıyoruz. Bundan sonra birçok şeyin akredite olması gerekiyor. O bakımdan kapsam genişletmesi yaptık. Bugün ki konferansta sizlere İSO standartları ve gereklilikleri anlatılacak. Önümüzdeki günlerde de 2 günlük kursun sonunda İngilizce ve Türkçe olmak üzere 2 ayrı konuda 4 adet sertifika alacaksınız. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.
Kimya Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kimya Mühendisi Osman Nuri Pilgir, öğrencilere her geçen gün daha fazla bilgi sunmak için çalıştıklarını kaydetti.
Sisbel belgelendirme firmasından Naci Kırtaş, neden akredite olunması gerektiğini belirterek, "Yapılan işte kalite çok önemlidir. Ticarette de rekabet çok önemlidir. Ticaretin önündeki teknik engeli kaldırmak için akredite olmak gerek" diye konuştu.
Uzman Dr. Müjdat Aytekin ise akreditenin açılımına değinerek, şunları dile getirdi: "Eğitimde de akredite çok önemlidir. Eğer ortada bir standart varsa verilecek eğitiminde o standartlarda verilmesi gerekir. Bu nedenle kaliteli iş yapabilmeyi halka anlatabilmek için akredite çok önemli. Her iş yapan profesyonel akredite olmalı."
Parkovizyon eşliğinde verilen konferans soru ve cevaplarla sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile