OMÜ Ve SAMÜ, Türkiye Verimlilik Ve Teknoloji Fuari'nda

OMÜ Ve SAMÜ, Türkiye Verimlilik Ve Teknoloji Fuari'nda

Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) ile Samsun Üniversitesi(SAMÜ), Ankara’da açilan Türkiye Verimlilik ve Teknoloji Fuari’na istirak etti.

Türkiye Verimlilik ve Teknoloji Fuari 2021, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ile Millî Savunma Bakani Hulusi Akar’in katilimiyla Ankara’da açildi. Türkiye Verimlilik Vakfi tarafindan ATO Congresium’da düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji Fuari’nin açilisinda; Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin, OMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Fehmi Yazici, OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep ile OMÜ Yesilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Kemal Yildizli hazir bulundu. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve beraberindekiler, açilis töreninin ardindan fuarda bulunan stantlari gezdi. OMÜ akademisyenlerinin gelistirdigi ürün ve projelerin yer aldigi OMÜ-TTO ile Samsun Teknopark’in bulundugu standi ziyaret eden Ünal, OMÜ-TTO Kurumsal Iletisim Sorumlusu Ergün Alver ve diger yetkililerden bilgi alarak kendilerine basarilar diledi. Daha sonra Rektör Ünal ve beraberindekiler, fuardaki diger stantlari da ziyaret ederek yetkililerden ürünlere iliskin yetkililerden bilgi aldi. Ayrica OMÜ Rektörü Ünal ve SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydin, üniversitelerin stantlarini incelerken bir süre sohbet ettiler.

“Yatirim ve arastirmalarimizi hangi yöne çevirecegimizin ön degerlendirmesini verecek olan bir fuar”

Fuara iliskin açiklamalarda bulunan Rektör Ünal, OMÜ’nün bilim ve teknolojiye yatirim yaptigini söyleyerek bunu öncelikli strateji olarak belirlediklerinin altini çizdi. OMÜ’nün güçlü bir altyapisi olduguna dikkat çeken Rektör Ünal, su ifadeleri kullandi: “Bu yilki Türkiye Verimlilik ve Teknoloji Fuari, dünyada teknolojinin evrildigi gereksinimleri ve gelecek perspektifini dikkate almak kaydiyla yatirim ve arastirmalarimizi hangi yöne çevirecegimizin ön degerlendirmesini verecek olan bir fuar. Ayrica katilimci tüm firmalar ayni zamanda birbirinin rakibi ve dolayisiyla fuar, rakiplerin nerede oldugunu görmek açisindan da önemli. Bu ortam, üretilen araçlar ile akademik personelin ürettigi ve patenti alinmis ürünlerin muhtemel bir pazar arayisidir. Bu fuari farkli boyutlarda degerlendiriyoruz, bu nedenle en üst düzeyde katilim sagladik.”

Fuarda pek çok üniversitenin bulus ve projeleri tanitiliyor

OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi (OMÜ-TTO) Kurumsal Iletisim Sorumlusu Ergün Alver, Verimlilik ve Teknoloji Fuari’nda bulunma amaçlarinin OMÜ akademisyenlerinin bulus ve projelerini tanitmak, yani sira da TTO’nun faaliyet ve etkinliklerini katilimcilara anlatmak oldugunu söyledi.

Samsun Teknopark Prototip Merkezi Uzmani Hakan Demir de akademisyen ve ögrencilerin projelerinin dikkat çekmesi ve tutulabilir hâle getirilmesi için bilgilendirme faaliyetlerinde bulunduklarini vurguladi.

Bir diger yetkili OMÜ-TTO Ticarilesme Uzmani Sinan Tosun, Üniversitenin patent portföyünde bulunan ürünlerin ve patent basvurularinin ticarilesmesi konusunda tanitim ve is birligi yaptiklarini ve bunlar hakkinda katilimcilari aydinlattiklarini bulunduklarini belirtti.

OMÜ-TTO Üniversite Sanayi Is Birligi (ÜSI) Uzmani Safak Esra Aslan ise Üniversite bünyesinde yürütülen projelerin vitrine çikarilmasi ve anlatilmasi amaciyla fuarda yer aldiklarina isaret ederek 4 gün boyunca katilimcilara bilgi saglayacaklarini dile getirdi.

ATO Congresium’da baslayan ve 4 gün sürecek olan fuar, pandemi kurallarina uygun olarak basta savunma sanayii olmak üzere tüm sektörlerdeki en son teknolojik ürünleri ziyaretçilerle bulusturacak. Fuarda katilimci firmalarin; yerli-yabanci üretici veya tedarikçiler ve heyetler ile is birligi imkâni yakalamasi hedefleniyor. Fuarda 10 bin metrekare alanda ortalama 150 firma stant açti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile