Omuriliğinden Tümör Çıkarılarak Sağlığına Kavuşturuldu

Siirt'te, boyun ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 45 yaşındaki hasta, omuriliğinde tespit edilen tümörün çıkarılmasıyla sağlığına kavuşturuldu.

Aytan Kilicvuran, artan bel ağrısı ve kollarındaki uyuşma şikayetiyle Siirt Devlet Hastanesi, Beyin Cerrahisi Polikliniğine başvurdu. Yılmaz'ın çekilen tomografisinde, omuriliğin içinde tümör olduğu tespit edildi.

Boyun omuriliği içerisindeki tümör, Beyin Cerrahı Dr. Ümit Sinan Özdemir ve Genel Cerrah Dr. İlker Ünlü tarafından yaklaşık 4 saat süren bir ameliyatla alındı.

Hasta ameliyat sonrası 7 günlük takip sonrasında taburcu edilen Kılıcvuran, yaptığı açıklamada, ağrılarından kurtulmanın sevincini yaşadığını belirterek, duygularını şöyle dile getirdi:

"Allah hocalarımızdan bin defa razı olsun. Benim çok riskli bir ameliyatım vardı, yüzde 80 felç riskim vardı. Ben hocalarımıza güvendim ve ameliyata girdim, şuan çok şükür iyiyim."

Dr. Özdemir de zor bir ameliyat gerçekleştirdiklerini belirterek, Siirt Devlet Hastanesi'nde ilk defa boyunda tümör ameliyatı yapıldığını söyledi.

Özdemir, şunları kaydetti:

"Yapılan tetiklerde, boyun emarında (MR) omuriliğin içinde bir tümör olduğunu tespit ettik. Yaklaşık 4 santim çapında ve oldukça riskli bir bölgedeydi. Hastamızla görüşerek ameliyat kararı aldık. Ameliyat planımızı yaptık ve güzel bir ekip çalışmasıyla hastamızın omuriliğindeki tümörü başarılı bir şekilde çıkarttık."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile