Önce Valizini Sonra Parasini Emanet Etti, Ölünce De Mirasini Birakti

Önce Valizini Sonra Parasini Emanet Etti, Ölünce De Mirasini Birakti

Türk turizminin dogdugu belde olarak bilinen Aydin’in Kusadasi ilçesinde hizmet veren Korumar De Luxe Hotel’de çalisanlar bir yandan islerini yaparken diger yandan da adeta kültür elçisi gibi çalisiyor. Türk misafirperverliginin en güzel örneklerinin sergilendigi otelde tatil yapan bazi müsteriler gördükleri ilgi karsisinda otel personeline mirasindan pay bile birakiyor.

Otele gelen yerli ve yabanci turistler gördükleri ilgi karsisinda tatil dönüsü ziyaret ettikleri bir mekandan degil adeta ailelerinden ayrilmis gibi oluyor. Bunlardan biri de tatilini Korumar Otel’de yapan Ingiliz turist Charles George Courtney oldu. Ülkesi Ingiltere’de hayatini kaybeden Ingiliz Turist’in vasiyeti üzerine mirasinin bir bölümü otel personeline birakildi. Mirastan en büyük payi alanlardan otel çalisanlarindan bellboy Taskin Dasdan, insanlarla tanismasina vesile olan isini çok sevdigini ve sagligi müsaade ettigi ölçüde çalismaya devam etmek istedigini söyledi.



Edinilen bilgiye göre; 1990 yilinda hizmete baslayan Korumar Otel’de bellboy olarak çalismaya baslayan Taskin Dastan, otelin ilk misafirlerinden olan Ingiliz Charles George Courtney’in valizini tasiyip kendisi ile tanisti. Taskin Dastan’i çok seven Ingiliz uyruklu Charles George Courtney, önce valizini emanet ettigi Dastan’a sonra parasini emanet ederek ihtiyaci oldugunda parasini Dastan’dan aldi. Bellboyun bu dürüstlügü karsisinda havaalanina da Taskin Dastan ile gidip gelmeye baslayan Ingiliz turist, yillarca tatilini Kusadasi Korumar Otel’de yapti. Hastalandiktan sonra yataga düsen Charles George Courtney vefat edince, yakinlari ilginç bir vasiyet ile karsilasti. Charles George Courtney mirasinin önemli bir kismini basta bellboy Taskin Dastan olmak üzere otel personelinden bazi kisilere biraktigi ortaya çikti. Vasiyet üzerine Ingiliz turistin biraktigi miras Türkiye’ye gönderilerek vasiyette adi geçen otel personeline taksim edildi.

“Çocuklarimin egitiminde de çok yardimci oldu”

Otele gelen herkesi bir turistten ziyade evlerine gelmis bir misafir gibi gördüklerini belirten Taskin Dastan, “Biz herkese ayni sekilde davraniyoruz. Ancak Charles George Courtney, bizleri çok sevmis. Tanistiktan sonra otele geldiginde paralarini bile bana emanet eder ihtiyaç oldugunda benden isterdi. Ben kurusuna zarar getirmezdim. Istemese de hesap tutar kendisine verirdim. O da bizi kendi ailesinden biriymis gibi görürdü. Hatta çocuklarimin egitimine sürekli katki saglardi. Hastalaninca gelmez oldu ancak yine de görüsüyorduk. Bir gün Ingiltere’den bizi aradiklarini ögrendik. Megerse Charles George Courtney mirasindan bize de pay birakmis. Duygulandik tabi. Kendisi otelimizin 401 numarali odasinda kalirdi. O odamiza da Charlie’nin adini verdik” diyerek bir zamanlar ihtiyaçtan dolayi sürdürdügü isine simdilerde ise çok sevdigi için devam ettigini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile