Orman Bakanlığı'ndan Silvanlı Öğrencilere Bisiklet

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın düzenlediği 'Çevrenin Korunması' konulu yarışmada il genelinde ilk 3'e giren Silvanlı öğrencilere bisiklet hediye edildi.

Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen hediye dağıtım törenine, Silvan Milli Eğitim Müdürü Sehithan Erboğa, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Ok, Reşit Ada, Diyarbakır Çevre ve Orman Ağaçlandırma Şube Müdürü Yaşam Alhas, Eğitim Koordinatörü Şevki Özdemir, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Eğitim Koordinatörü Şevki Özdemir, "Bakanlığımızın ilimizde dereceye giren öğrencileri bize bildirmesi üzerine buraya geldik ve bu yarışmaya sunu göndererek katılan öğrencilere
hediye olarak bisiklet verdik. Bu tür projeler çevrenin korunması, doğal güzelliklerin yok olmaması ve tabiata sahip çıkılması hususunda yapılan güzel çalışmalardır. Bu çalışmanın bizim ve çocuklarımızın bilinçlenmesi ve kendi güzelliklerine sahip çıkılması ve çevreyi koruma adına bakanlığımız tarafından yürütülen bu çalışmadan gurur duyuyoruz. Ve bu çalışmaları tüm ülkeye yaymak, temiz bir çevreye sahip, sağlıklı bir yaşam kurmak büyük hedefimizdir" dedi.
Kaymakam Demirdaş ise, "İnsanın sağlıklı yaşaması çevreye bağlıdır. Bunun için çevrenin kirlilikten arındırılması ve tüm insanlarımızın bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bu konuda Çevre Orman Bakanlığı tarafından yürütülen bu çalışma için teşekkürlerimi sunarım. İlçemiz öğrencilerinin il bazında ilk üçe girmeleri bizi çok sevindirdi, bu başarıyı bekliyorduk. Öğrencilerimizin başarılarının devamını dilerim" diye konuştu.
Yarışmada il genelinde Silvan Malabadi İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Recep Yatar birinci, Silvan Ziya Gökalp İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Abdullah Acar ikinci, Silvan YİBO 8. sınıf öğrencisi Reşat Albayrak üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından bisiklet hediye edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile