Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Simavlı Oldu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Simavlı Oldu

Kütahya Belediyesi, Afyon doğumlu Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu`nu Simav`ın fahri hemşehrisi ilan etmek için oy birliğiyle karar aldı.

Eroğlu, Ankara`da gerçekleştirilen törenle beratını aldı.

Kütahya`nın ikinci büyük ilçesi Simav`ın, Cumhuriyet tarihinde ilk kez parlamentoya iktidar partisinden milletvekili gönderemeyince sorunların çözümünde sıkıntıya düştüğü belirtildi. Sorunu DP`li Belediye Başkanı Kasım Karahan başkanlığında Eylül 2011`deki belediye meclis toplantısında ele alan üyeler, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu`nu Simav`ın fahri hemşehrisi ilan etmek için oy birliğiyle karar aldı.

Hemşehrilik beratının teslim edilmesi amacıyla DP`li Belediye Başkanı Kasım Karahan başkanlığında dün siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, oda ve dernek başkanlarından oluşan 33 kişilik bir grupla Ankara`ya giden Simav heyetine; Kütahyalı parlamenterler Hasan Fehmi Kinay, Soner Aksoy, İdris Bal, Vural Kavuncu, İzmir Milletvekili Simavlı Hamza Dağ ile Alim Işık da destek verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığında dün saat 15.00`te gerçekleşen törende beratını alan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bundan sonra Simav ve Kütahya`nın sorunlarını çözmek bizim boynumuzun borcu" dedi.

Belediye Başkanı Kasım Karahan tarafından kendisine takdim edilen Simav`ın sorunlarını içeren dosyayı alan Eroğlu, "Simavlı olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Burada sizleri görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Çok duygulandım. Simav ile ilgili, Kütahya ile ilgili ne problem varsa bunları çözmek bizim boynumuzun borcudur. Esasen Kütahya halkı vatanına, milletine ve bayrağına çok sadıktır. Benim yanımda Kütahyalıların ayrı bir yeri vardır. Teşekkür ederim" diye konuştu.

Hemşehrilik beratını Bakan Eroğlu`na takdim eden Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan ise, "Gönüllerimizden çıkmayacaksınız. Artık hemşehrimiz olan bir bakanımız var. Bu bizim için çok önemli. Simavlılar adına minnet ve şükranlarımızı arz ediyorum. Simavlılar olarak daima destekçiniz olacağız. Hükümetimiz, devletimiz Simav`da yapılması gerekenleri yapıyor. Bu hususta teşekkürlerimizi sunmak istiyorum" dedi.

Hemşehrileri ile hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Eroğlu, birer hediye paketi verdiği konuklarını kapıya kadar uğurlayıp Simavlılara selamlarını iletmelerini istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile