Osmangazi'de Kurbanliklar Hijyenik Ortamlarda Kesildi

Osmangazi'de Kurbanliklar Hijyenik Ortamlarda Kesildi

Kurban ibadetlerini yerine getirmek için Osmangazi Belediyesi tarafindan kurban kesim yeri olarak düzenlenen kapali ve açik pazar alanlarini tercih eden vatandaslar, saglikli ve hijyenik bir ortamda kurbanlarini kesme imkani buldu.

Osmangazi Belediyesi tarafindan Baglarbasi, Kükürtlü, Yesilova, Emek, Dikkaldirim, Küçükbalikli, Hamitler, Doganevler, Alacahirka, Sirameseler, Yunuseli, Geçit (Gündüz Sok), Geçit (1. Gediz Sok.), Soganli-Çirishane, Soganli, Yenibaglar, Hürriyet, Ziraat Pazari, Panayir, Yunuseli-Akyildiz, Yenikent, Alemdar, Demirtas mahallelerinde bulunan kapali ve açik pazar yerlerinin yani sira Geçit Mahallesi’nde kurulan kurban satis noktasi ile Veysel Karani Modern Kurban Satis ve Kesim Tesisi de kurban kesim noktalari olarak belirlendi. Bayram namazinin ardindan belirlenen kurban kesim alanlarina gelen vatandaslar hazirlanan temiz ve hijyenik bu alanlarda kurbanlarini keserek ibadetlerini yerine getirdi.

Yurttaslarin temiz ve hijyenik ortamda ibadetlerini yerine getirmesi için büyük özen gösteren Osmangazi Belediyesi tarafindan kesim alanlarina musluklar yerlestirilerek, vatandaslarin su ihtiyaçlari giderildi. Pazar alanlarinda hazir bekletilen su tankerleri de kesimler sirasinda sik sik yikama çalismasi yapti. Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, çöp konteynerleri ile kurban atiklarini topladi. Yurttaslara kurban atiklarini koymalari için çöp posetleri de dagitan ekipler, belirlenen noktalar disinda kurban kesmemeleri konusunda uyarilarda bulundu.

Osmangazi Belediyesi tarafindan belirlenen 23 kapali ve açik pazar alaninda kurban ibadetlerini yerine getiren yurttaslar, kendilerine sagladigi imkanlardan dolayi Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin’a tesekkür etti.

"Ekiplerimiz kötü görüntülerin olusmasina izin vermiyor"

Yurttaslarin ibadetlerini temiz ve hijyenik ortamda gerçeklestirmesi için tüm imkanlari seferber ettiklerini ifade eden Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, "Vatandaslarimizin kurban vecibelerini saglikli ve güvenli bir ortamda yerine getirebilmeleri için günler öncesinden hazirliklarimizi tamamladik. Ilçe genelindeki 23 açik ve kapali pazar alanini kurban kesim yeri olarak düzenledik. Bayramin birinci günüyle birlikte, yurttaslarimiz kurban kesim yeri olarak düzenledigimiz noktalara giderek kurban ibadetlerini ve saglikli ve hijyenik bir ortamda gerçeklestirme imkani buldu. Kesim yerlerinde gün boyu temizlik çalismasi gerçeklestiren ekiplerimiz, kötü görüntülerin olusmasina izin vermiyor. Temizlik Isleri, Fen Isleri, Zabita ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ekiplerimizin yani sira çagri merkezi personelimiz de bayram süresince çalismalar yürütecek. Yurttaslarimiz acil durumlarda bize ulasabilir, herhangi bir sikinti durumunda belediyemizi arayarak istek, talep ve sikayetlerini bildirebilirler. Tüm hemsehrilerimin Kurban Bayrami kutlu olsun" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile