Osmangazi'de Toplu Sözleşme Devri

Osmangazi'de Toplu Sözleşme Devri

Osmangazi Belediyesi, eylül ayında yapılan anayasa değişikliğinin ardından memurlara tanınan toplu sözleşme hakkını hayata geçirdi. Belediyede memur ve sözleşmeli personelin maaşları 300 lira arttı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 12 Eylülde yapılan referandumun ardından memurlara tanınan "sosyal denge sözleşmesi"ni imzalayarak personelin yüzünü güldürdü. Sözleşmeyle beraber Osmangazi Belediye çatısı altında çalışan toplam 365 memur ve sözleşmeli memura 300 TL iyileştirme zammı, 350 TL kurban bayramı yardımı ve 250 TL de ramazan bayramı yardımı yapılacak. Sözleşme, belediye çalışanları arasında sevinçle karşılanırken, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ek zammın birçok belediyeye nazaran Osmangazi'de daha yüksek olduğunu açıkladı.
Aynı işi yapıp farklı maaş alan personelin motivasyonun düştüğünü vurgulayan Başkan Dündar, memur için yeni bir dönem başladığını müjdeledi. Dündar, "12 Eylül'de yapılan anayasa değişikliğiyle beraber birçok alanda iyileştirilmeler söz konusu, bunların en önemlilerinden biri de memura tanınan toplu sözleşme hakkı. İmzaladığımız sözleşmeyle çalışanlar arasındaki ücret dengesi sağlanmış oldu." diye konuştu.
Memurun yüzünü güldüren bu haktan artık Osmangazi personelinin de faydalanacağını açıklayan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak her zaman çalışanlarımızın yanındayız. Sosyal denge sözleşmesi ile yıllardır süren dengesiz ücret dağılımının da önüne geçmiş oluyoruz. Personelimize motivasyon sağlayacak bu kararla belediye çalışanlarımızın daha hızlı ve güler yüzlü hizmet vereceğimize inanıyorum. Herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile