Otellerde Yer Bulamayan Güres Sevdalilari, Cami Havlularinda Çadirlarda Uyudu

Otellerde Yer Bulamayan Güres Sevdalilari, Cami Havlularinda Çadirlarda Uyudu

Bu yil 663’üncüsü gerçeklestirilen Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’ni izlemek için binlerce vatandasin Edirne’ye akin etmesiyle otellerde yer kalmayinca, çok sayida güres sevdalisi geceyi parklara, cami bahçelerine ve meydanlara kurduklari çadirlarda uyuyarak geçirdi.

663. Tarihi Kirkpinar Yagli Güreslerinin ikinci gün müsabakalari ögle saatlerinde Edirne Sarayiçi Er Meydan’inda küçük boy kategorisindeki pehlivanlarin güresleriyle baslayacak. 7 Temmuz Pazar gününe kadar çesitli kategorilerdeki pehlivanlarin güresleriyle devam edecek olan güresleri izlemek isteyen güres sevdalilari Edirne’ye akin etti.

Otel ve pansiyonlar kente akin eden güres severlerle doldu. Otellerde yer bulamayan güres severler, çadirlarda sabahladi. Basta cami bahçeleri olmak üzere, kent merkezinde bulunan meydan ve parklar adeta kamp alanina dönüstü.

Hazirliksiz gelen ve yaninda çadir bulunmayan vatandaslar ise çime serdikleri kartonlar ve battaniyeler üzerinde geceyi geçirdi. Kaldirimlarda, arabalarin kasalarinda ve cami köselerinde uyuyan vatandaslarin görüntüleri de kameralara yansidi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile