Oto Pazari Degil, Kurban Pazari

Oto Pazari Degil, Kurban Pazari

Bursa’da kurban kesmek için kesimhanelere akin eden vatandaslar kilometrece araç kuyrugu olusturdu. Binlerce aracin park ettigi hayvan pazarinin havadan görüntüleri oto pazarlarini aratmazken, yogunluk sebebiyle kesim isleri kesimhanelerin disina tasti.

Islam alemi Kurban Bayrami’ni kutlarken, Bursali vatandaslar da belediyelerin belirledigi kesim alanlarina akin etti. Bir yandan da kurban satislarinin devam ettigi Osmangazi Belediyesi Hijyenik Kurban Tesisi’nde kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen binlerce vatandas, kilometrelerce araç kuyrugu olusturdu. Oto pazarini aratmayan kesimhane havadan görüntülendi. Belediyelerin temizlik ekipleri de vatandaslarin kurbanlarini hijyenik ortamda kesmesi için yogun çaba harcarken, vatandaslar da uzun araç kuyruklari sebebiyle bunaldi.

Bayramin birinci günü olmasina ragmen kiyasiya pazarliklarin devam ettigi pazarda kurbanliklarin satisini bitirdigini belirten saticilar ise, "Uygun fiyata verdigimiz için elimizde bir kaç tane kurbanlik kaldi. Allah kabul etsin. Diger esnafta nasil bilmiyorum. Ama bizim satislarimiz güzeldi" dedi.

Saatlerce kuyrukta bekleyen sürücüler ise, "Herkesin bayrami mübarek olsun. saatlerdir yoldayiz. Insallah kurbanimizi alip kesip evimize dönecegiz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile