Oyuncular Sendikası`nda İlk Genel Kurul Heyecanı

Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası`nın (Oyuncular Sendikası) birinci genel kurulu Kadir Has Üniversitesi Cibali kampusü`nde gerçekleştirildi.

6 ay önce ünlü oyuncu Mehmet Ali Alabora`nın girişimi ile kurulan Oyuncular Sendikası birinci genel kurulu gerçekleştirildi. Oyuncuların çalışma koşullarını uluslar arası standartlara taşımayı hedefleyen sendikanın bugünkü toplantısında geleceğe yönelik çalışmalar ele alınırken, geçici yönetimin 6 aylık faaliyeti de üyelerin oylamasına sunuldu. Sendikanın yönetim kurulu seçimi ise yarın (Pazar günü) yapılacak. Sendikanın bugünkü toplantısına başta Mustafa Alabora olmak üzere Meltem Cumbul, Mehmet AliAlabora gibi ünlü oyuncular katılırken, genç oyuncuların da sendikalaşmaya önem verdiği gözlendi.

Sendikanın üyelerinden oyuncu Meltem Cumbul, ``Oyunculuk denen şey sadece yorumculuk demek değildir. Aynı zamanda işçiliktir. Bir oyuncu işçiliğini koyar ortaya ve bu işçiliğin karşısında her işçi gibi korunup kollanması gerekir. Sendikamız da işte bu işe yarayacaktır. Eğer sistem oyuncuyu koruyup kollamıyorsa maalesef kendimizi koruyup kollamak zorunda kalacağız. Şimdiye kadar birçok sorunla karşılaştık. Özellikle sağlıkla ilgili problemler yaşıyoruz. Bu da uzun çalışma koşullarından kaynaklanıyor.Bizim güvencemiz olmaması da en büyük sorunlarımızdan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu sendika ile bunların üstesinden geleceğimize inanıyorum" dedi.

Daha önce birçok kez oyuncu sendikası kurmaya çalışan ancak başaramayan ünlü oyuncu Mustafa Alabora ise, bunu oğlu Mehmet Ali Alabora`nın başarmış olmasının sevincini yaşadığını söyledi. Baba Alabora, ``Sendikalaşmak çağdaş dünyanın en önemli meselelerinden biridir. Bizim oyuncularında buna çok uzun yıllardır gereksinimleri vardı. Ben de bu konuda çok mücadele verdim. Ancak beceremedim sendika kurmayı ama bir anlamda da becerdim çünkü oğlum kurdu sendikayı. Sendika tabiî ki oyuncuların vakitlerinidüzenleyecek, taban ücretini belirleyecek ve umarım sosyal güvenlik haklarını da sağlayacaktır. En temel üç mesele budur`` diye konuştu

Sendikanın kurucu başkanı Mehmet Ali Alabora da, ``Aslında bütün oyunculara ulaşabilmek, tüm oyunculara mesajlarımızı iletebilmek ve dayanışma içine girebilmek adına bir genel kurul gerçekleştireceğiz. Burada 6 yıllık hedeflerimizi tek tek söyleyeceğiz. Arkadaşlarımıza anlatacağız. Hepsini topladınız zaman aslında şöyle bir cümle çıkıyor. Mesleğimizin çalışma koşullarını uluslar arası standartlara taşımak istiyoruz. Temel hedefimiz ve çabamız da budur`` açıklamasında bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile