Öz Saglik-Is Sendikasi Açiklamasi 'Açiklama Yapan Isçiler Sendikamiz Üyesi Degildir'

Öz Saglik-Is Sendikasi Açiklamasi 'Açiklama Yapan Isçiler Sendikamiz Üyesi Degildir'

Öz Saglik-Is Sendikasi’ndan yapilan açiklamada; "Kayseri’de Sehir Hastanesinde Öz Saglik-Is’e üye isçiler isten atildi" haberine iliskin, "Ne kullanilan fotografta yer alan isçi arkadaslar ne de basin açiklamasini yapan isçi arkadas Sendikamiz üyesi degildir. Haberde dogrulugu teyit edilmemis bilgiler kullanilarak hem gazete olarak yaniltilmislar, hem de kamuoyuna yanlis bilgi vermislerdir" denildi.

Açiklama su sekilde:

"Sizlerin de yakindan bildigi üzere Sendikamiz Öz Saglik-Is, HAK-IS Konfederasyonuna bagli olarak, saglik ve sosyal hizmetler iskolunda faaliyet gösteren, Türkiye genelinde 85 subesi bulunan ve 211 bin üye sayisi ile de Türkiye’nin en büyük üçüncü isçi sendikasi, kendi iskolunda ise lider sendika konumundadir.

Bu sayisal büyüklükler bizlerin öncelikle üyelerimize karsi olan sorumluluklarimizi artirmakta, üyemiz olmayan saglik ve sosyal hizmet isçisi kardeslerimize karsi olan yetkili sendika yükümlülüklerimizi de her zaman hatirlatmaktadir. 24 Agustos 2024 tarihinde Evrensel Gazetesi’nde, “Kayseri Sehir Hastanesi Isçileri; Baski ve mobbinge ugruyoruz sendikali olmamiz engelleniyor” basligi ile bir habere yer vermis, yapilan haberin içeriginde isçilerin Sendikamiz Öz Saglik Is’e üye olduklari için isten çikarildigi seklinde ibareler kullanilmistir. Öncelikle, bizleri de çok üzen isten çikartilan isçiler Öz Saglik-Is Sendikasi üyesi degiller. Sehir Hastanesi’nde HAK-IS Konfederasyonuna bagli pek çok sendikamizin ayri ayri is kolunda üyelik çalismalari mevcuttur. Is akitleri sona erdirilen isçiler Hizmet-Is Sendikamiza üye arkadaslarimizdir. Bu arkadaslarimizin haklarinin savunulmasi maksadi ile yapilan basin açiklamasi Vatan Partisi Kayseri Il Baskanligi tarafindan organize edilmistir. Konunun sendikalar ile ilgisi yoktur. Ancak haberde bundan bahsedilmedigi gibi basin açiklamasina Öz Saglik-Is Sendikasi’ndan kimsenin katilmadigi ifadesi kullanilarak Sendikamiz töhmet altinda birakilmis, isçiler arasinda sanki sendikamiz kedi üyesine sahip çikmiyor görüntüsü verilmek istenmistir. Bu girisimleri dogru ve iyi niyetli bulmuyoruz.

Ne kullanilan fotografta yer alan isçi arkadaslar ne de basin açiklamasini yapan isçi arkadas Sendikamiz üyesi degildir. Haberde dogrulugu teyit edilmemis bilgiler kullanilarak hem gazete olarak yaniltilmislar, hem de kamuoyuna yanlis bilgi vermislerdir. Öte yandan, Hizmet Is Sendikamiz sehir hastanesinde görev yapan ve is akitleri feshedilen arkadaslarimiz için 3 kez basin açiklamasi yapmis, hukuki sürecin takibi için 9 avukat görevlendirmis ve ise iade dava süreci güçlü bir sekilde desteklenmistir. Sehir Hastanesi’nde Öz Saglik-Is üyesi pek çok isçi bulunmaktadir. Ancak üyelerimiz islerine devam etmektedirler. Hiçbir sekilde is akitleri ile ilgili sorun yasamamislardir. Öz Saglik-Is Sendikasi Kayseri Sube Baskanligi olarak bizler de üyelerimizin mali, hukuki, özlük ve diger haklari açisindan her daim yanlarinda olarak bütün haklarini korumak ve gözetmek için mücadelemize devam ediyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile