Özbekistan ve Avustralya Asya U16'da ilk iki yarı finalist oldu

Özbekistan ve Avustralya Taşkent'te devam eden Asya U16 Futbol Şampiyonası'ndaki ilk iki yarı finalistler oldu.

Taşkent'teki Jar Stadı'nda

Özbekistan ve Avustralya Taşkent'te devam eden Asya U16 Futbol Şampiyonası'ndaki ilk iki yarı finalistler oldu.

Taşkent'teki Jar Stadı'nda oynana ilk karşılaşmada Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'ni ek sürede 3-2 yenen Avustralya, ilk ekip olarak adını yarı finale yazdırdı. Avustralya 2-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmadan kopmayarak son dakikalarda (82. ve 90+4. dakikalarda )bulduğu gollerle skora dengeyi getirdi ve karşılaşmayı ek süreye taşıdı. Ek sürede bir gol daha bulan Avustralya maçtan 3-2 galip ayrılarak adını yarı final yazdırdı.

Bir diğer çeyrek final karşılaşmasında ise şampiyonaya ev sahipliği yapan Özbekistan, güçlü rakibi Suriye ile karşılaştı. Güney Koreli hakemin yönettiği karşılaşmayı yaklaşık 20 bin Özbek seyirci izledi. Karşılaşmanın ilk golü 36. dakikada Özbekistan'dan geldi. Oyundan kopmayan Suriye bu gole ikinci yarıda cevap verdi ve karşılaşmanın 62. dakikasında skora dengeyi getiren golü buldu.

Karşılaşmanın sonlarına doğru rakibine göre daha atak bir oyun sergileyen Özbekistan maçın 83. dakikasında altın değerindeki golü bularak karşılaşmadan 2-1 galip gelmesini bildi.

Bu skorla Özbekistan hem Asya U16 yoluna devam ederek yarı finale çıkmış oldu ve hem de gelecek sene Meksika'da yapılacak Dünya U17 Futbol Şampiyonası'na Asya katısından katılacak dört takımdan biri olmuş oldu.

Güney Koreli hakemin son düdüğüyle karşılaşmanın oynandığı Pahtakor Stadı'nda büyük coşku yaşandı. Ellerine Özbekistan bayrağı alan futbolcular stadı dolaşarak seyircileri selamladı. Seyirciler ise uzun süre genç futbolcuları alkışladı ve 'Özbekistan, Özbekistan' tezahüratlarıyla stadı inletti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile