Özdogan Açiklamasi 'Karpuzsekisi; Hayvancilikta Oldugu Gibi Tarimda Da Gözde Bir Bölge Olmaya Aday'

Özdogan Açiklamasi 'Karpuzsekisi; Hayvancilikta Oldugu Gibi Tarimda Da Gözde Bir Bölge Olmaya Aday'

Adini daha önce hayvancilikla duyuran Hacilar Karpuzseki Mahallesi simdi de sulu tarimla yüzleri güldürmeye devam ediyor. Burada sulu tarimla ugrasan çiftçilerin yilda en az 2-3 ürün elde etmeleri mahsuldeki bollugu ortaya çikartiyor. Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan da, incelemeleri sirasinda hayvancilik alaninda önemli yol kat etmis bir yer olan Karpuzseki’nin sulu tarim alaninda da gözde bir yer olmaya aday oldugunu belirtti.

Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, hayvancilikla adini duyuran Karpuzseki Mahallesi’nde belediye tarafindan yapilan çalismalari inceledi. Burada hemserileri ile görüsen Baskan Özdogan, sorunlari yerinde inceleyerek çözüm için girisimlerde bulundu. Gezisi sirasinda Karpuzsekisi’nde sulu tarimla ugrasan çiftçi Nihat Demir’i de ziyaret etti. Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, Karpuzsekisi’nde tarimla ugrasan Nihat Demir’i ziyaret ederek sulu tarim yapilan tarlalarda incelemelerde bulundu. Sulu tarimin önemine dikkat çeken Baskan Özdogan, bölgedeki verimlilik artisini vurguladi.

Baskan Özdogan, Nihat Demir’in sulu tarim yaptigi tarlalari gezerek, alinan verimler hakkinda bilgi aldi. Baskan Özdogan, ziyaret sirasinda su açiklamalarda bulundu:

"Sulu tarimin kuru tarima göre çok daha verimli oldugunu görüyoruz. Sulu tarim, tarimsal verimliligi artiran en önemli unsurlardan biri. Nihat Bey, yoncadan yilda bes kez olmak üzere, diger tarim ürünlerinde de iki ila üç kez mahsul aliyor. Bu, sulu tarimin ne kadar büyük bir katma deger sagladigini gösteriyor. Çiftçimizi mutlu görmek, bizi de mutlu ediyor. Bizler de yerel yönetimler olarak, tarim arazilerinin sulanabilmesi için sondaj destegi, elektrik altyapisi için trafo destegi ve tarlalara ulasim destegi sagliyoruz. Karpuzsekisi, hayvancilikta oldugu gibi tarimda da gözde bir bölge olmaya aday."

Baskan Özdogan, sulu tarimin kuru tarima göre çok daha verimli oldugunu ve bu alandaki çalismalara desteklerinin sürecegini belirterek, bölgenin tarimsal potansiyelinin daha da artirilmasi için gerekli her türlü destegi saglamaya devam edeceklerini ifade ederek, "Yerel yönetimler olarak tarim arazilerinin sulanmasina destek vermek için sondaj, elektrik trafo destegi ve tarlalara ulasim için yol destegi saglamaya devam edecegiz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile