Özel Durumu Ve Yetenegi Olan Çocuklar Hazirlanan Projelerle Tespit Edilecek

Özel Durumu Ve Yetenegi Olan Çocuklar Hazirlanan Projelerle Tespit Edilecek

Alasehir Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan ilçede görev yapan okul müdürlerinin katildigi toplanti ile Alasehir Rehberlik Arastirma Merkezi tarafindan birinci sinifa baslayacak ögrenciler için hazirlanan ’Okula Ne Kadar Hazirim’, ’Sanat Terapi ile Farkindalik’, ’Özel Ögrenme Güçlügü’, ’Ögretmen Atölyesi’ ve ’Ögretmen Akademisi Yetenekler Atölyesi’ isimli projelerin tanitimi yapildi.

Alasehir Ilçe Milli Egitim Müdürü Hüseyin Günes’in baskanliginda Rehberlik Arastirma Merkezi Toplanti Salonu’nda yapilan toplantiya ilçede görev yapan okul müdürleri katildi.

Alasehir Rehberlik ve Arastirma Merkezi tarafindan gerçeklestirilen Türkiye’de ilk olma degerine sahip bes projenin tanitimi yapildi. Toplantida, Alasehir Rehberlik Arastirma Merkezi Rehberlik Hizmetleri Bölüm Baskani Olcay Eren Bayoglu, Psikolojik Danisman Fatma Batik Simsek ve Psikolojik Danisman Tugçe Bozkurt Güzel tarafindan yazilan ve gerçeklestirilen projelerin sunumu yapildi.

Proje çalismasinda, gelecek yil birinci sinifa baslama ihtimali olan okul öncesi düzeyde egitim gören çocuklarin, okula baslama olgunlugu, çocuklarin anlama anlatim dil gelisimi, kavram becerisi, küçük kas gelisimi, matematiksel gelisimi, ritim duygusu, örüntü olusturma resim yorumlama becerisini gözlemlemeyi saglayacak olan bu projeyle çocuklarin anneleri, babalari ve birinci sinif ögretmenleri tarafindan daha yakindan taninmalari ve çocuklarin egitim hayatinda onlara daha çok faydali olacak çalismalar içinde bulunmalarini saglanacak.

Proje kapsaminda Alasehir Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün belirledigi ve Alasehir Kaymakamligi tarafindan proje oluru alinan, okullarda görev yapan 13 psikolojik danisman görevlendirildi. Alasehir Rehberlik ve Arastirma Merkezinin olusturmus oldugu projelerle, okullarda görev yapan tüm ögretmenlere özel ögrenme güçlügü hakkinda bilgilendirme atölyesi projesi, zeka düzeyi normal ve normal üstü düzeyde olan ancak fark edilmeleri çok zor oldugu için egitim ortaminda kaybolan özel ögrenme güçlügü olan çocuklarin toplum içinde yasadiklari baskiyi azaltmak, kendilerini ifade etme ortamlarini artirmayi hedefleyen çalisma ile topluma yüzlerce çocuk kazandirilacak.

Alasehir Milli Egitim Müdürü Hüseyin Günes yaptigi açiklamada su ifadeleri kullandi: "Birinci sinifa baslayacak çocuklarimiz için onlarin okula ne kadar hazir olduguna, hangi yönleri güçlü ve hangi yönleri biraz daha desteklenmeye ihtiyaç duyacagina yönelik birinci sinif baslangiç sürecini desteklemek amaciyla bir proje baslatiyoruz. Proje ile çocuklara okula baslama olgunlugu belirleme formu uygulanacak ve çocugun gelisim düzeyi hakkinda anne baba bilgilendirilecektir. Alasehir Rehberlik ve Arastirma Merkezi rehberlik hizmetleri bölümünün yapmis oldugu projenin temellerinin atildigi çalismalarda her türlü destegi veriyoruz. Egitim – ögretim seviyesine gelmis olan bir çocugumuzu dahi görmezden gelemeyiz. Bizim hayatina dokunacagimiz bir çocuk gelecekte yüzlerce insanin hayatina dokunabilecek birer bireydir. Bu amaçla farkindaligimizi artirarak bu çocuklarin hislerini haykirarak ifade etmelerini saglayacak olan Alasehir Rehberlik Arastirma Merkezi ve bu sorumlulugu sirtlayan tüm ögretmenlerimize tesekkür ediyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile