Pakistan'da Malala'ya Saldıranlar Serbest Bırakıldı

Pakistan'da Malala Yusufzay'a düzenlenen saldırı dolayısıyla yargılanan 10 kişiden 8'inin serbest bırakıldığı öğrenildi.

Londra'daki Pakistan Yüksek Komiserliği Basın Ataşesi Muneer Ahmed AA'ya yaptığı açıklamada, "Delil yetersizliğinden 10 kişiden 8'i beraat etti. Mahkemenin ilk kararı da zaten bu yöndeydi ancak basın kararı yanlış bildirdi" dedi.

Pakistanlı yetkililer nisan ayında, 10 Taliban militanının Malala'ya düzenlenen saldırı dolayısıyla 25 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıklamıştı. 2012'de vurulan Malala Yusufzay'a yönelik saldırı ile ilgili mahkeme kapalı kapılar ardında yapılmış ve bu durum davanın geçerliliği konusunda kuşkulara neden olmuştu.

Pakistan'da kızların okula gitmesi için verdiği mücadele dolayısıyla Taliban'ın hedefi haline gelen ve geçen yıl Nobel barış ödülüne layık görülen Malala, İngiltere'nin Birmingham şehrinde ailesiyle birlikte yaşıyor.

17 yaşındaki Malala Yusufzay, 9 Ekim 2012'de okula gitmek için bindiği otobüste saldırıya uğramıştı. Otobüse binen bir Taliban militanı Malala'ya adını sormuş, daha sonra genç kıza üç kez ateş etmişti.

Başından yaralanan Malala, saldırıdan 6 gün sonra tedavi için İngiltere'ye getirilmiş, Birmingham'daki Kraliçe Elizabeth Hastanesinde yaklaşık 3 ay kalmış ve kafatasına metal bir plaka yerleştirilmişti. Mart 2013'te taburcu edilen Malala, ailesiyle Birmingham'a yerleşmiş ve tekrar okula başlamıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile