Paralarını alamayınca çatıya çıktılar

Paralarını alamayınca çatıya çıktılar

Ardahan'da TOKİ Devlet Hastanesi'nin inşaatında çalışan 50'ye yakın taşeron işçi, yaklaşık bir aydır paralarını alamadıklarını belirterek eylem yaptı.

İşçiler, ateş yakıp yapımı süren inşaatın çatı katına çıkarak, "Hakkımızı istiyoruz. Paralarımızı istiyoruz." diye slogan attı. İşçiler, yetkililerin paralarını bir gün içinde vermemeleri durumunda topluca intihar edeceklerini ileri sürdü.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinden bir ay önce gelen işçiler, kendilerini çalıştıran TOKİ ve özel firmanın para vermediğinden yakınarak protesto eyleminde bulundu. Para alamadıkları için 5 kuruşsuz ortada kaldıklarını anlatan işçiler, bir haftadır iş bıraktıklarını, bunun için TOKİ'den ihale alan özel firma tarafından işten çıkardıklarını ifade eden işçiler, "Bayram öncesi ilçemize gitmek istiyoruz. Ancak ücretlerimizi alamadığımız için yol paramız yok. Bir haftadır bekliyoruz burada, yatacak yerimiz olmadığı için inşaatlarda sabahlıyoruz. Yetkililerin konuya el atmasını istiyoruz." diye konuştu. İnşaatın çatı katında yaklaşık yarım saat eylem yapan işçiler, bir gün içinde ücretlerini almadıkları takdirde toplu intihar edeceklerini de ileri sürdü.

İşçilerden Gökhan Düz, sabırlarının kalmadığını söyleyerek, "Yarın bayram, ailelerimizin yanına gitmek istiyoruz. Bir aydır çalışıyoruz. Ancak paralarımızı alamıyoruz. Bizi çalıştıran özel firma paralarımızı vermemekte direniyor. Son olarak bir gün mühlet veriyoruz. Paralarımız verilmezse topluca intihar edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Savcılığa da suç duyurusunda bulunduklarını belirten inşaat işçileri, "Ne yapacağımı bilmiyoruz. Adaletten başka sığınacak dalımız kalmadı." diye yardım istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile