Paris'e Tatile Giden Profesörün Paralari, Yabanci Uyruklu Sahsin Ayakkabisindan Çikti

Paris'e Tatile Giden Profesörün Paralari, Yabanci Uyruklu Sahsin Ayakkabisindan Çikti

Hatay’da yasayan Profesör Dr. Mustafa Zortuk, tatil amaçli gitmek istedigi Paris yolculugu öncesinde hirsizlik soku yasadi. Prof. Dr. Zortuk’un çalinan bin 500 eurosu ve 4 bin TL’si kabin memurunun dikkati sayesinde yabanci uyruklu bir sahsin ayakkabisinin içerisinden ele geçirildi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi’nde görevli Ögretim Üyesi Profesör Dr. Mustafa Zortuk, Ramazan Bayrami tatilini ailesiyle birlikte Paris’te geçirmek istedi. Ailesiyle birlikte Sabiha Gökçen Havalimani’ndan uçaga binmek üzere servisle götürülen profesör, uçaga binecegi esnada çantasinin yaninda olmadigini fark etti ve durumu görevlilerle paylasti. Profesör Zortuk, kaybolan çantasini uçakta yaptigi aramada bulsa da tatil parasi olan bin 500 euronun ve 4 bin TL’nin içinde olmadigini fark etti. Zortuk’un yardimina yetisen uçakta görevli kabin memurunun çantayi uçaga binis esnasinda baska bir sahsin elinde gördügünü söylemesi üzerine polis ekipleri konuyla ilgili çalisma baslatti. Polis ekiplerinin yaptigi çalisma sonrasi Zortuk’a ait 4 bin TL ve bin 500 euro, kabin memurunun bahsettigi yabanci uyruklu sahsin ayakkabisinin üzerinden çikti. Tatil parasina yeniden kavusan Zortuk ailesi ve uçaktaki diger yolcular 1 saat gecikmeli olarak Paris yolculuguna basladi.



“4 günlük Paris gezisi paramin çantanin içinde olmadigini görünce panikledim”

4 gün tatil parasinin çantanin içinde olmadigini görmesi üzerine panikledigini ifade eden Prof. Dr. Mustafa Zortuk, “Ailemle beraber Paris’e gidiyorduk. Servis aracindan uçaga yaklastigim zaman sirt çantamizi otobüste unuttugumuzu fark ettik. O anda panik aldik, tüm paramiz sirt çantasi içerisindeydi. Uçagin altinda çalisanlar sakin olmamizi söylediler. Servis aracini arayacaklarini söylediler. Servis aracinda sirt çantamizin olmadigi ortaya çikti ve bir kisinin çantamizi alarak iyi bir niyetle uçaga getirebilecegi söylendi. Bin 500 euro ve 4 bin TL civarinda paramiz vardi. Ben uçagin ön tarafindan arkaya dogru valiz alanlarina bakmaya basladim. Onuncu sirada çantami buldum ve çok sevindim. Tekrar uçagin ön tarafina gelip, çantanin içerisinde parama bakmaya baslarken paramin olmadigini fark ettim. 4 günlük Paris gezisi paramin çantanin içinde olmadigini görünce panikledim” dedi.



“Bütün paralar yabanci uyruklu sahsin ayakkabisinin içerisinden çikti”

Uçakta görevli Rengin Koç isimli kabin memuru sayesinde çalinan parasinin polis ekipleri tarafindan bulundugunu belirten Prof. Dr. Zortuk, “Rengin Koç isimli kabin memuruyla konustum ve paramin çantada olmadigini söyledim. Kabin memuru da bana; uçaga binerken Fransizca konusan bir kisinin sirt çantamin içerisini açtigini ve çikarken paralari söyledi.

O anda bende paralari birinin alip, sirt çantasini içeriye koydugunu anladim ve sikayetçiyim dedim. Yarim saat bekledik, polis ekipleri geldi. Ilk önce uçak girisinde beni sorguya çektiler, detaylari anlattim. Uçaktaki Fransizca konusan sahsi alip disariya çikarttilar, bütün paralar bu sahsin ayakkabisinin içerisinden çikti. Böyle bir sey yasayacagim aklima gelmezdi. Yurt disina çikarken hirsizlik olayina karsi önlem aliyorsunuz ama Sabiha Gökçen Havalimani’nda direkt paranizin tümünü kaybetmek biraz enteresan oldu. Uçak 1 saate yakin apronda bekledi” ifadelerini kullandi.

“Özellikle kabin memurunun o merdivenden çikarken ki dikkati çok önemliydi”

Parasini çalan sahistan davaci ve sikayetçi oldugunu ifade eden Prof. Dr. Zortuk, Sabiha Gökçen’de görevli polis ekiplerine tesekkür ederek, “Davaci ve sikayetçiyim. Gereken evraklari imzaladim. Parayi bulduktan sonra inanilmaz derecede mutluyuz. Özellikle kabin memurunun o merdivenden çikarkenki dikkati çok önemliydi. Sirt çantasi içerisinde para sayan birini görmesi, bize çok büyük katki sagladi. Paramiz bulundugu için çok çok mutluyuz. Havalimaninda görevli bütün polis memurlarina çok çok tesekkür ederim” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile