Patnos'ta İlköğretim Haftası Kutlamaları

Patnos'ta İlköğretim Haftası Kutlamaları

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, İlköğretim Haftası düzenlenen törenle kutlandı.

Süphan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Öğrenciler tarafından okunan şiir ve kompozisyonların ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Süphan İlköğretim Okulu Müdürü Şerif Çelebi yaptı. Çelebi'nin konuşmasının ardından öğrenci, öğretmen ve velilere hitap eden Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, yeni eğitim ve öğretim döneminin hayırlı olmasını diledi. Ülke kalkınmasının temelinin ilköğretim olduğuna vurgu yapan Kaymakam Niyazi, "Bize yaşam boyu gerekli olacak bilgi ve becerilerin temeli ilköğretimde atılmaktadır. Geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza bilgi tohumlarını ekecek olan, onları yetiştirecek olan öğretmenlerimize ve eğitim camiasının neferlerine başarılar diliyorum. Öğrencilerimizin planlı, programlı çalışarak hedeflerine ulaşabileceklerine, yarının büyükleri olarak ülkemize yararlı bir birey olacaklarına inancımız tamdır. Değerli anne babalar, 'eğitim ailede başlar' sözünün ruhuna uygun olarak çocuklarımıza iyi bir model olmalı, öğretmenlerimizle işbirliği içinde çocuklarımızın yetişmelerine katkı sağlamalı, onların takipçisi olmalıdır. Büyük emek isteyen, sabır ve özveri gerektiren eğitim yolculuğuna, hep beraber el ele vererek, başarılarla devam etmek temennisiyle öğrencilerimiz ve aileleri ile öğretmenlerimizin, tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası'nı kutluyorum" dedi.
Programda şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere verilen hediyelerin ardından Patnos Kaymakamlığı'nca öğrencilere kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.
İlköğretim Haftası kutlamalarına, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erdal Dodurga, Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, Patnos İlçe Emniyet Müdürü Sabahattin Yılmaz, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldılar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile