PAÜ, Denizli Tarihi Konferanslarinin 6.'Incisi Gerçeklestirdi

PAÜ, Denizli Tarihi Konferanslarinin 6.'Incisi Gerçeklestirdi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (ITBF) ve MÜSIAD is birligiyle düzenlenen Denizli Tarihi Konferanslarinin altincisi Nihat Zeybekçi Kongre Merkezinde düzenlendi.

Denizli Tarihi Konferanslarinin altincisi “Denizli’de Türk-Islam Dönemi Eserleri” konusunda Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Beyazit tarafindan gerçeklestirildi.

Prof. Dr. Beyazit, Çal bölgesindeki kaya resimlerinden baslayarak 20. yüzyila kadar Denizli’de var olmus Türk-Islam dönemi eserlerini sunumunda anlatti. Çardak Han, Ak Han, Haci Eyüplü Hani, Tek Kubbeli Camiler, Ahsap Direkli Camiler, Tekkeler, Türbeler, Konaklar, Okullar sunumunda yer aldi. Prof. Dr. Mustafa Beyazit, Denizli’de Türk dönemine iliskin çalismalarin ve kazilarin yogunlasmasi gerektigini ifade etti.

Sunumun ardindan Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yasemin Beyazit, MÜSIAD Denizli Subesi Engin Boyaci ve Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Kutluhan kapanis konusmalarini gerçeklestirdi.

Konferansin kapanis konusmasini yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan sunlari ifade etti: “Millet olma bilinci hepimizin üzerinde durdugu bir konu. Bu bilinç belki Denizli’de; Akhan’da ya da Kayi Pazarinda sakli. Denizli Tarihi Bulusmalarinin benim açimdan en önemli unsuru Denizli’nin çerçevesini çizmis olmamiz. Bu aksam Denizli Tarihi Konferanslari sona erdi ama Üniversite olarak ‘Sehirle bütünlesmek’ için sehrin kapisini çalmaya devam edecegiz. MÜSIAD Denizli Baskani Engin Boyaci’yi gelecek dönemde Denizli’deki gençlerimizi kapsayan ödüllü yarismalar düzenlenmesi konusunda ortak proje gelistirmek için is birligi yapmaya davet ediyorum.”

Etkinligin sonunda MÜSIAD Denizli Sube Müdürü Engin Boyaci, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a, ITBF Dekani Prof. Dr. Yasemin Beyazit’a ve Prof. Dr. Mustafa Beyazit’a hediye takdiminde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile