Pazarcık'ta Öğrencilere Bisiklet Dağıtımı

Pazarcık'ta Sağlık Bakanlığı 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

Pazarcık Toplum Sağlığı Merkezi'nde düzenlenen törende, ilçe merkezi ve mahallelerdeki ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören, başarılı ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilere Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bisikletler törenle dağıtıldı.

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Fatma Buğrul, törende yaptığı konuşmada, toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik ettiklerini belirtti,

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığınca da 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın yürütüldüğünü anımsatan Buğrul, 'İlçemizde bulunan ortaokullarda her okuldan bir öğrenciye bisiklet tahsis ediyoruz. Bunu yaparken de başarı ve genel durumuna dikkat ediyoruz. Bu dağıtılanlarla ilçemizde bugüne kadar toplam 154 bisiklet dağıtımı gerçekleştirilmiş oldu. Dağıtımlar bundan sonra da devam edecek.' dedi.

Bisikletler öğrencilere, Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Bucak, İlçe Emniyet Müdürü Fırat Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo ve İlçe Gençlik ve Spor Merkezi Müdürü Yaprak Bozdağ tarafından dağıtıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile