Peynir Üretecek Diyarbakirli Kadinlara Malzeme Destegi

Peynir Üretecek Diyarbakirli Kadinlara Malzeme Destegi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, manda sütünden Italyanlarin dünyaca ünlü mozzarella peynirini üretmek için egitim alan kadinlara malzeme desteginde bulundu.

Güneydogu Anadolu Projesi (GAP) Uluslararasi Tarimsal Arastirma ve Egitim Merkezi (UTAEM) öncülügünde, Tarim ve Orman Il Müdürlügü, Yenisehir Halk Egitim Merkezi Müdürlügü, Diyarbakir Damizlik Manda Yetistiricileri Birligi, Dicle Üniversitesi (DÜ) Veteriner Fakültesi is birligiyle hayata geçirilen "Kirsalda Kadinlar Mozzarella Peyniri Üretiyor Projesi" tamamlandi.

Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi, proje çerçevesinde egitimini basariyla tamamlayan kursiyerlere malzeme desteginde bulundu. GAP UTAEM’de düzenlenen programda, Kirsal Hizmetler Daire Baskani Nihat Nurbaki, içinde maya, kepçe ve gastronom küvetinin de oldugu 28 kalem malzemeden olusan peynir yapim kitini 28 kursiyere takdim etti.

Proje çerçevesinde manda sütünden elde edilecek mozzarella peynirinin ‘Mandarella’ adiyla bir Diyarbakir markasi haline dönüstürülmesi için çalismalar sürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile