Pkk, Haraç İnfazına Tepki Üzerine Jitem Propagandasına Sarıldı

Şanlıurfa Suruç`ta, iki kardeşin PKK tarafından infaz edilmesinden sonra bölge halkının tepkisinden çekinen örgüt sempatizanları, eylemin Jitem tarafından gerçekleştirildiğini iddia ediyor.

Ayrıca, terör örgütü PKK`lıların, Jitem görüntüsü vermek için eylemi askeri kılıkla gerçekleştirdikleri iddia ediliyor.
İddiaya göre, Suruç’ta 9 Ağustos gecesi bir akaryakıt istasyonunda kendilerine haraç vermeye yanaşmayan Deyyan Çelikten ve Bilal Çelikten kardeşleri uzun namlulu silahlarla katleden PKK`lıların askeri giyimli oldukları ileri sürülüyor. Suruç’ta mübarek Ramazan ayında Çelikten kardeşlere yapılan hain ve menfur saldırı sonrası ilçe halkından yükselen tepkiler üzerine, BDP`lilerin, olayın PKK`nın işi olmadığını PKK`nın bu olayı üstlenmediğini öne sürerek, ilçedeki tepkileri dindirmeye çalışıyor.
İlçede ayrıca, yapılan menfur saldırının derin devlet kaynaklı Jitem`in yaptığı doğrultusunda propaganda yapan terör örgütü sempatizanları, bu yolla hedef şaşırtmaya giderek bölgede devlet için `Yağmacı` ve `Katil` imajı oluşturarak, bu yolla PKK`nın eylemlerini bölge halkı nezdinde meşrulaştırmaya çalışıyor.
Hükumetin terörle mücadeleyi daha etkin hale getirmek için Doğu ve Güneydoğu’da özel harekât birlikleri kullanılacağını açıklaması sonrası terör örgütü PKK`da panik havası gözlemlenmiş. Örgütün sözde üst düzey yöneticilerinden `Bahoz Erdal` kod adlı Fehman Hüseyin`in devletin terör örgütüne net ve kararlı duruşundan rahatsız olduğu ve eylem yapacak teröristlere `asker ve polis kılığına girip yol kesin, köy basın` talimatı verdiği öğrenilmişti. Akaryakıt istasyonunda kendilerine haraç vermeyen Çelikten kardeşleri infaz eden PKK’lı teröristlerin, daha önce de ilçedeki polis lojmanlarının ve bir evin taranmasının da failleri oldukları belirlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile