PKK'nın Avrupa ayağına büyük darbe

PKK'nın Avrupa ayağına büyük darbe

Türkiye, Suriye ve İran'da gerçekleştirilen operasyonlarda büyük kayıplar veren terör örgütü PKK'ya bir darbe de İtalya'dan geldi.

Terör örgütünün üst düzey yöneticisi ve kırmızı bültenle aranan Nizamettin Toğuç, Venedik'te yakalandıktan sonra tutuklandı.

İtalyan Gizli Servisi DİGOS ile Padova polisinin Venedik'te ortak operasyonu sonucu İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan terör örgütünün üst düzey yöneticisi Nizamettin Toğuç gözaltına alındı. Toğuç ile aynı araçta bulunan örgütün 4 mensubunun da yakalandığı bildirildi.

Terör örgütünün finans kaynaklarının kurutulmasına yönelik yakın takibe alındığı bildirilen Nizamettin Toğuç ile gözaltına alınan 4 teröristin 18 Temmuz 2010'da tutuklandığı bildirildi.

Terörist Nizamettin Toğuç'un, terör örgütü PKK tarafından Venedik kentinde düzenlenen gizli bir toplantıya katılmak üzere İtalya'ya geldiği kaydedildi.

Bu arada kırmızı bültenle aranan Toğuç'un, uluslararası anlaşmalar çerçevesinde Türkiye'ye iade edilmesinin beklenildiği kaydedildi.

SAVCILIK TUTUKLAMAYI DOĞRULADI

Venedik Savcılığı, resmi internet sitesinde terör örgütü PKK'nın Avrupa’daki elebaşlarından Nizamettin Toğuç’un tutuklandığını doğruladı.

İnternet sayfasında tutuklamayla ilgili yayınlanan metinde, şu ifadeler yer aldı:

“18 Temmuz öğlene doğru DİGOS, Venedik ve Padova Savcılıklarının ortak çalışmasıyla Padova’nın Albignasego kasabasında Türk asıllı Hollanda vatandaşı 58 yaşındaki Nizamettin Toğuç tutuklandı. Toğuç’un İtalya’da bulunması, son iki yıldır güvenlik güçleri tarafından yapılan ve geçen Şubat ayında Pisa civarında Kürt Partisi PKK kamplarının bulunmasını sağlayan ve 11 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında ortaya çıkartıldı. Nizamettin Toğuç PKK’nın Avrupa’daki en önemli temsilcilerinden biridir ve tutuklama işlemi, Ankara Mahkemesi tarafından PKK-Kongra Gel yandaşı yandaşı olduğu gerekçesiyle çıkartılan uluslararası tutuklama emri uyarınca gerçekleştirilmiştir.”

İlk etapta emniyet güçleri tarafından Toğuç’un yanısıra 4 PKK üyesinin daha tutuklandığı bilgisi verilse de Venedik Savcılığı sadece Nizamettin Toğuç’un tutuklandığını doğruladı.

AA

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile