Prof. Dr. Haluk Dursun Kent Kütüphanesi Açildi

Prof. Dr. Haluk Dursun Kent Kütüphanesi Açildi

Körfez Belediyesi ve Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan hayata geçirilen Körfez Kent Kütüphanesi açildi. Kütüphaneye, elim bir trafik kazasi sonrasi hayatini kaybeden Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’un ismi verildi.

Sarniç Han Is Merkezi’nin teras katinda hayata geçirilen ve içerisinde bin 100 metrekare açik alan, 930 metrekare kapali alan, dijital kütüphane, çocuk bölümü, PC video oyun alani ve kafeterya barindiran Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Halk Kütüphanesi törenle açildi.

Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt’ün ev sahipliginde gerçeklesen açilis törenine, Cumhurbaskani Basdanismani ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayi Saadettin Hülagü, Vali Yardimcisi Senol Kaya, Kültür ve Turizm Bakanligi Il Müdürü Fatih Tasdelen, Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdür Yardimcisi Ahmet Aldemir, Ilçe Kaymakami Ugur Kalkar, Cumhuriyet Bassavcisi Ali Mesut Kavak, Ahmet Haluk Dursun’un ablasi Hale Yöntem, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.



"Haluk Dursun kentimiz için önemli bir degerdi"

Kütüphaneye kente kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Belediye Baskani Sener Sögüt, "Belediyemize ait bu mekani Kültür ve Turizm Bakanligimizla beraber hazirladik. En büyük hazinelerden biri duvarlari kitap dolu olan kütüphaneler digeri ise çocuklarimizdir. Ikisini bir araya getirmek ve bulusturmak bizim için oldukça önemli. Ismi özenle seçtik. Haluk Dursun kentimiz için önemli bir degerdi. Önemli bir devlet adamiydi. Burada hocamizin adini yasatacak olmak bizim için oldukça degerli. O ve onun eserleri ülkemize isik tutuyor" dedi.

Baskan Sögüt, Konusmasina "bu kütüphanede egitim alan gençler gelecekte yerli ve milli bir çok icada imza atacaklar ve Türkiye’nin yarinlari için önemli isleri basaracaklar” dedi.



"Kitaplar bizi baska birileriyle tanistirir"

Programa konusmaci olarak katilan Pelin Çift, "Kitaplar kisisel gelisimim ve kariyerim için oldukça önemli bir yere sahip. Kendimize örnek aldigimiz tüm liderler kitapla hasir nesirdi. Fatih’in kitapligi, Rami Kütüphanesinde sergileniyor. Kitaplarla ve tüm bilimsel alanlarla iç içe yasadigi için Fatih bir çagi açip diger çagi kapatti. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 4000 kitap içeren bir kütüphanesi vardi. Lider olmak için, kitaplari ziyaret etmek çok degerli. Kitaplar bizi baska birileriyle tanistirir ve bize sonu gelmez yollar gösterir" diye konustu.

Pelin Çift’in imza töreniyle devam eden program, kokteyl ikramiyla son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile