Prof. Dr. Süleyman Uludağ:

Prof. Dr. Süleyman Uludağ:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ve konuşmacı olarak Prof. Dr. Süleyman Uludağ'ın konuşmacı olarak kaltıldığı 'İslam’da İlmi Hayat' konulu konferans İİBF Salonu'nda gerçekleştirildi.

Medeniyetlerin gelişmelerinde ilim ve sanatın önemini vurgulayan Prof.Dr.Süleyman Uludağ, “İlmi, fikri ve sanat hayatının gelişmiş olması, oradaki kültürün, medeniyetin ve toplumun gelişmesini gösterir. En sağlam gösterge, ilmi, fikri, sanat gelişmeleridir. Toplumun ve toplumla ilgili kültür ve medeniyetin, gelişmişliğini ve gelişme seviyesini gösterir. Bu çok önemlidir. Aynı şekilde gelişmemiş olması ile ilim, fikir ve sanatın gelişmemesi de o toplumun zafiyetine, gelişmemişliğine delalet eder. Toplumların gelişmesi ile ilim ve fikrin birebir ilişkisi vardır. Tarihte de böyle olmuştur. Tarihte pek çok medeniyetler görmekteyiz“ dedi.

İslamiyet’in insanları ilme teşvik ettiğinin altını çizen Prof.Dr.Süleyman Uludağ, “Kur’an-ı Kerim'de, Hadis-i Şeriflerde ilme büyük önem verilmiştir“ diyerek, Kur’an’ın ilk nazil olan ayetinin okumayla ilgili olduğunu, Kur’an’da kalemden, kitaptan, ilimden, ilmin faziletinden bahsedildiğini ifade ederek, Kuran’- Kerimde “Bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” mealindeki ayetin de bilenlerin, alimlerin derececisinin diğerlerinden daha yüksek olduğunu ifade ettiğini söyledi.

Prof.Dr. Süleyman Uludağ, Kur’an- ı Kerim’in nazil olduğu günden itibaren doğrudan ve dolaylı olarak ilmin, fikrin, aklın, basiretin önemini vurguladığını ifade ederek, Hadis-i Şeriflerde de aynı şeye rastlandığını, Hazreti Muhammed’in sahabeyi ilme teşvik ettiğini, sahabenin okuma yazma öğrenmelerini istediğini, Hadis-i Şeriflerden örnekler vererek anlattı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bilal Kemikli Prof.Dr.Süleyaman Uludağ’a konferanstan dolayı teşekkür ederek, Kütahya’nın Sunullah Gaybi ve Evliya Çelebi gibi yetiştirdiği önemli değerlere verdikleri öneme işaret ederek, o dönelerde Kütahya’da 40 dolayında medrese olduğunu ve birçok öğrenci yetiştirildiğini söyledi.

İlgiyle izlenen konferansında ardından Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Kaan Erarslan Prof.Dr.Süleyman Uludağ’a üniversite anı tabağı takdim etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile