Püis'ten Tavan Fiyat Kararına Tepki

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, tavan fiyat kararının yeniden gözden geçirilerek bir an önce kaldırılması gerektiğini savundu.

PÜİS'ten yapılan açıklamaya göre, PÜİS Genel Başkanı Okumuş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'ı ziyaret etti. Ziyarette başta tavan fiyat uygulaması olmak üzere, akaryakıt sektörünün gündemindeki önemli konular ele alındı.
Tavan fiyat uygulamasının 2 ay beklenmeden sonlandırılması gerektiğini savunan Okumuş, "Sorunların diyalog yoluyla çözüleceğine inanıyoruz. PÜİS, yurt geneline yayılmış teşkilatlı yapısı ile akaryakıt bayilerinin çatı kuruluşudur. Bu özelliğimiz dolayısıyla da EPDK ile piyasa oyuncuları arasında kurulacak işbirliği ve varılacak uzlaşının öncülüğünü yapmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Tavan fiyat kararı ile bayilere verilen yüzde 60'lık kar oranını olumlu bulduklarını ifade eden Okumuş, kar paylaşımının sadece tavan fiyat dönemlerinde değil, kalıcı hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Tavan fiyat kararı öncesinde kar paylaşımının adil olmadığını öne süren Okumuş, özellikle taşradaki bayilerin yeterince kar edemediği için çok zor durumda olduğunu kaydetti.

Tavan fiyat kararı ile verilen nakliye bedellerinin kim tarafından alınacağı konusunda da bir belirsizlik yaşandığını belirten Okumuş, "Bayilerin önemli bir maliyet kalemi olan nakliye bedelleri, mutlaka bayilere verilmelidir. Bunun da EPDK tarafından açık bir biçimde ilan edilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz da çözülmeyecek hiçbir sorunun bulunmadığını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile