Putin, sonunda 'Karpuzcu Rus Obama' ile tanıştı

ABD'de zenci bir başkanın Beyaz Saray'a taşınmasının ardından kolları sıvayan Başbakan Vladimir Putin'in Birleşik Rusya Partisi, Gine'li göçmen Joaqui

ABD'de zenci bir başkanın Beyaz Saray'a taşınmasının ardından kolları sıvayan Başbakan Vladimir Putin'in Birleşik Rusya Partisi, Gine'li göçmen Joaquim Crima'yı belediye başkanı adayı göstererek uluslararası yarıştan geri kalmadığını ispatlamıştı. Her ne kadar karpuz satarak geçimini sağlayan Crima, aday gösterildiği Volgograd şehrinde belediye başkanlığını kazanamasa da sadece Rusya'da değil, tüm dünyada meşhur olmayı başardı.

Rusya Başbakanı Putin dün gerçekleştirdiği Volgograd ziyaretinde ünlü Crima ile tanıştı. Rusya vatandaşı olan ve Vassili Ivanoviç ismini alan Crima, Putin'le bir inşaatta gerçekleşen inceleme sırasında ayak üstü sohbet etti.

Putin'in "Afrika'da mı yoksa Volgograd'da mı çalışmak kolay?" sorusuna Crima, her şeyin insanlara bağlı olduğunu, daha iyi yaşamak isteyenlerin daha çok çalışmaları gerektiği cevabını verdi.

Sovyetler Birliği döneminde Rusya'ya gelen Crima, 1995'te Volgograd Üniversitesi'ni bitirdikten sonra Ermeni asıllı eşi ile evlenerek Rusya'ya yerleşti. Hayatını tarlada çalışarak ve karpuz satarak sürdüren Crima, Rusya'da bulunmaktan memnun.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile