Ramazan davulcuları ilk sınavlarını verdi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Ramazan ayında görev alacak davulcular belirlendi. Fethiye'de görev yapacak 14 kişiye belediye tarafından belgeleri verild

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Ramazan ayında görev alacak davulcular belirlendi. Fethiye'de görev yapacak 14 kişiye belediye tarafından belgeleri verildi.

Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından belirlenen davulcuların yer dağılımı yapıldı. Belediye Binası önünde bir araya gelen Ramazan davulcuları, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur huzurunda ilk manilerini söyledi. Sırayla davul çalarak maniler söyleyen davulcular, belediye başkan yardımcısından tam not aldı. Bir ay boyunca davulcular, ayda 2 defa bahşiş toplayabilecek. Belediye onaylı belgesi olmayanlar ise bahşiş toplayamayacak.

Ramazan davulu geleneğini geçmişten gelen güzel adetler içinde gördüklerini söyleyen Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, bu geleneğin yaşatılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Kendilerine başvuruda bulunan 14 davulcuyu sınava tabi tuttuklarını ve hepsinin sınavdan başarı ile geçtiğini anlatan Cesur, "Her sene yaptığımız gibi, en güzel geleneğimiz Ramazan'da davul çalmak. Vatandaşlarımızı uyandırıyoruz. Belki ufak tefek rahatsız olanlar varsa, onlar da bizi hoş görsünler. Bu güzel bir geleneğimiz. Biz ufacıkken, oruç tutmayı bilmezken pencereyi aralardık. Böyle kim davul çalıyor diye merakla kalkardım. Aynı bizim gibi şimdiki çocuklar yine pencereden bakıyordur. Onun için bu güzel geleneğimiz sizlerin sayesinde yaşayacak." dedi.

Bütün mahallelerde davulcuların, vatandaşları sahura kaldırmakla görevlendirildiğini ifade eden Zabıta Müdürü Halime Ok, davulcularla ilgili emniyete müracaatların yapıldığını söyledi.Ok, Ramazan ayı boyunca davulcuların denetim ve kontrollerini de yapacaklarını kaydetti.

Kendilerinin bu işi belediyeden para almadan gönül rızası ile yaptıklarını ve sadece bahşiş alacaklarını anlatan davulcu Necdet Cengiz ise insanların kendilerini dilenci gibi görmemelerini istedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile