Rasanet Vakfı Gönüllüleri, Pilav Gününde Buluştu

Rasanet Vakfı Gönüllüleri, Pilav Gününde Buluştu

Antalya Rasanet Gençlik Vakfı'nın verdiği burslarla eğitimlerini tamamlayarak meslek sahibi olanlar ile vakfın gönüllüleri pilav gününde bir araya geldi.

Antalya’da kurulduğu 1977 yılından bu yana on binlerce öğrenciye eğitim desteği veren vakfın geleneksel hale getirdiği pilav gününün altıncısı yapıldı. Özel Toros İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda ‘Kınalı Küheylanlar-Kınalı Tulparlar’ adıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Harun Tokak, Alaaddin Kaya, Mustafa Yeşil, Nevzat Ayvacı, Hüseyin Tulpar gibi tanıdık simanın yanı sıra birçok eğitim gönüllüsü katıldı.

Programa Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Gültekin Sarıgül de iştirak etti. Vakfın kurucu başkanı Hüseyin Tulpar, çok mütevazi başlayan bu hizmetlerin bütün dünyaya hitap edecek büyüklüğe ve çapa ulaştığını görmenin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Tulpar, “Hepimiz birer demir çarık giyerek bütün insanlığa Allah’ı ve ahreti anlatmak mecburiyetinde. Ahlaki bozulmanın önüne geçecek olan tek şey Allah’a ve ahrete imanı yeniden canlandırmaktır.” diye konuştu.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil de, hiç kimsenin hizmetin istikbalinden endişe etmemesini istedi. Allah’ın dünün ıstırap ve acıların meyvelerini bugün gösterdiğini ifade eden Yeşil, şunları söyledi: “Bugünden sonraki süreç ve yolculuk çok daha ciddi gayret, çok daha dik duruş gerektirir. Her şey değişiyor. Ancak Allah’ın rızası hiçbir zaman değişmez. O değiştiği gün kaybediyoruz demektir.”Toros Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Tarık Şen ise vakfın eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Rasanet Eğitim Vakfı’nın kurulduktan bu güne kadar birçok eğitim organizasyona öncülük ettiğine dikkat çeken Şen, bunun yanı sıra şimdiye kadar on binlerce öğrenciye sahip çıktığını kaydetti.

Antalya’da vakıf bünyesinde faaliyet gösteren 17 okulda 5 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü anlatan Şen, önümüzdeki yıl bu sayının daha da artacağını aktardı. Dokuz dershanede de 15 bine yakın öğrencinin üniversiteye hazırlandığını dile getiren Şen, şöyle devam etti: “Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de, çeşitli mahallelerde 11 etüt merkezi ile 3 binden fazla öğrenciye eğitim veriyor. Vakıf bünyesinde faaliyet gösteren 79 müessesede 18 bin civarında öğrenciye hizmet veriliyor. Önümüzdeki sene eğitim öğretim sezonuna yetiştirilmeye çalıştığımız müesseselerimiz var. Her sene ciddi yatırımlar ve planlamalar yapıyoruz. Bir diğer kurumumuz olan Uluslararası Antalya Üniversitesi, bu sene öğrenci alacak. Şu anda inşaatının yüzde 90’ı bitti. Toplam 150 bin metrekare kampus alanına sahip üniversitenin tahmini bütçesi 100 milyon dolar.” Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin etüt merkezlerinde eğitim gören iki kız öğrencinin okuduğu ‘Medine’nin Gülü’ şiiri, konuklara duygulu anlar yaşattı. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, vakfın gönüllülerinden Şakir Egeli’ye plaket verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile