Rasim Ozan Kütahyalı YSK'nın kararına ateş püskürdü

YSK'nın kararlarına tepki gösteren gazeteci-yazar Rasim Ozan Kütahyalı “ Bu kararla Kandil'de savaşın sürmesini isteyen, kan akmasını isteyen Türk savaş baronları ile Kürt savaş baronlarının ekmeğine yağ sürüldü.” dedi.

Beyaz Tv ekranlarında Latif Şimşek’in modere edip, Rasim Ozan Kütahyalı’nın yorumcu olarak katıldığı Dinamit’in bu hafta ki konuğu Prof.Dr. Anıl Çeçen’di. Programda YSK’nın Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesi ele alınırken, CHP’de yaşanan gelişmelerde masaya yatırıldı.

YSK 2 MİLYON OYU HEBA ETTİ
YSK’nin Hatip Dicle için verdiği kararı değerlendiren gazeteci yazar Rasim Ozan Kütahyalı, YSK’nın daha önce de Türkiye’yi kaos ortamına sürükleyen bir karar aldığına dikkat çekerek " Sinan Kılıçkaya diyor ki YSK gurbetçi oylarını yaktı. Kendisi objektif bir hukukçu. Gurbetçilerin yüzde 60’ı Ak Parti’li. YSK 2 milyon berheva etti. Eğer o oylar olsaydı Ak Parti yüzde 53-54 olacaktı. Seçim öncesi durduk yere 11 kişiyi iptal etti, kaos çıktı, hemen düzeltti. Bu da bir garip. Şimdi BDP’liler diyor ki, o zaman olmuştu, şimdi de olsun.” dedi.

HALKIN ALEYHİNE KARAR OLDU
YSK’nın aldığı bu kararın bazı savaş baronlarının ekmeğine yağ sürdüğüne dikkat çeken Kütahyalı “Türkiye’de bir Silivri-Kandil ittifakı söz konusu yeter artık. Türkiye’de bir darbe ortamının yaratılmasını isteyen, Kandil’de savaşın sürmesini isteyen, kan akmasını isteyen Türk savaş baronları ile Kürt savaş baronlarının ekmeğine yağ sürüldü. Türk halkının aleyhine oldu bu karar. O kadar sinirliyim ki. Kendimi zor tutuyorum.” dedi.

YENİ CHP İLE AKP-B YARATILMAK İSTENDİ
Programın konuğu Profg.Dr. Anıl Çeçen ise CHP’de ki gelişmeleri değerlendirdi. Çeçen, CHP’nin ABD tarafından Ak Parti’nin alternatif olarak dizayn edilmek istendiğine dikkat çekerek “ Prof.Dr. Anıl Çeçen ise Ak Parti’nin bazı konularda ABD ile ters düştüğünü ifade ederek “Amerika’da ki Yahudi lobileri Türkiye’de ciddi bir şekilde alternatif atayış içerinse girdiler. Bugünkü iktidar partisine ters düşme noktasında Amerika üzerinden bir AKP-B yaratılmak istendi ve bu yeni CHP oldu. Amerika bunu yapmak istedi çünkü ABD iki partili bir sistem yaratmak istiyor.” diye konuştu.

GELECEĞİN KAVGASI
CHP’de ki kavganın bugünün değil, geleceğin liderlik kavgası olduğunu kaydeden Çeçen “
Anıl Çeçen Baykal ve Önder4 Sav’ın CHP’yi başarıya götüremeyeceğini ifade ederek “ Baykal ve Önder Sav geride kaldı. Kemal Beyi yakından tanımıyorum ama dürüst bir adam. Kılıçdaroğlu son dönemde ki çalışmaları ile halk tabanında bir sempati topladı. Ama partinin geleceğini Kılıçdaroğlu temsil etmiyor. Partide geleceğin kavgası var. Gürsel Tekin örgüt elemanı olarak kalır, genel başkanlığa o kadar yetkili olduğuna inanmıyorum. Eski Önder Sav tipinin devamı olarak partide kalır. “ diyerek sözlerini tamamladı.

BEYAZ GAZETE




Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile