Rize'de Meslek Lisesi Ögrencileri 'Bungalov' Üretiyor

Ardesen TSO'nun destegiyle teshir amaçli ilk bungalovun yapimini tamamlayan Ardesen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mobilya bölümü ögrencileri, gelen taleplere göre turizm isletmelerinin ihtiyacini karsilayacak Ardesen Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ismail Kuyumcu: 'Amacimiz basta ögrencilerimizi yetistirmek, sonrasinda bölge turizmine katki saglamak. Cografya bungalov evlere çok yatkin'

MUHITTIN SANDIKÇI - Rize'nin Ardesen ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mobilya bölümü ögrencileri, bölge turizminde talebin artmasiyla bungalov üretiyor.

Ardesen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ardesen Ticaret ve Sanayi Odasinin (TSO) destegiyle 2 yil önce Milli Egitim Bakanliginca döner sermaye kapsamina alindi.

Bu dogrultuda Bakanlik ve is insanlarinca mobilya bölümündeki ekipmanlarin yenilendigi okulda ögrenciler, masa, dolap gibi esya üretimine basladi.

Kovid-19 salginiyla turizmde bungalovlara artan talep dogrultusunda okul ile Ardesen TSO ortak çalisma baslatti.

Meslek lisesi ögrencileri, is insanlarinin sagladigi malzeme destegiyle tanitim amaciyla kütüphane olarak kullanilmasina karar verilen ilk bungalovun yapimini tamamladi.

Ögrenciler, talep dogrultusunda turizm isletmeleri için bungalov yapimini sürdürecek. Ardesen TSO ise pazar konusunda okula destek olacak.

Ardesen TSO Baskani Ismail Kuyumcu, AA muhabirine, is birligi içinde çalistiklari Ardesen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine mobilya alaninda destek sagladiklarini söyledi.

Rize'nin çaydan sonra en önemli ekonomik degerinin turizm olduguna dikkati çeken Kuyumcu, "Turizmde bungalov evlere ciddi talep var. Hem bölgedeki meslek sektörünü büyütmek hem de okulumuz ögrencilerinin, ara elamanlarinin bölgede ihtiyaç duyulan ürünlerle ilgili yetismesi için katki sagladik. Buradaki esas basari okulumuzundur. Ögretmenlerimiz ve ekibi en güzel sekilde ustalarimizi yetistiriyor ve egitiyorlar. Bu proje sonrasinda is bulma imkanlari olacak." dedi.

Kuyumcu, fikir birliginin devami durumunda pazar konusunda okula yardimci olacaklarini, seri üretime katki saglayacaklarini belirterek, "Basta amaç ögrencilerimizi yetistirmek, sonrasinda bölge turizmine katki saglamak. Cografya bungalov evlere çok yatkin." ifadesini kullandi.

- "Her alanda üretim yapabilecek durumdayiz"

Okul Müdürü Mustafa Hacioglu ise mobilya bölümünün yogun çalistigini dile getirerek, 21 okula kütüphane, Çamlihemsin Ögretmenevine kis masalari yaptiklarini aktardi.

Hacioglu, is insanlarinin desteginin yüksek oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Son yillarda bölge turizm açisindan önem arz etmeye basladi. Ardesen Ticaret ve Sanayi Odasi ile böyle bir yola çiktik. Il Milli Egitim Müdürlügü de projeyi begendi. Bu tarz kütüphane yaparak Türkiye'ye örnek bir proje çikarmak istedi. Çalismalarimizi iki alanda bu sekilde sürdürecegiz. Buraya gelen ögrenciler üniversite hayallerinin yaninda bu tür çalismalari gördükten sonra büyük heyecan duyacaktir. Ailelerin hepsi çocuklarinin üniversite kazanmasini düsünüyor ama bu tür çalismalar büyük örnek olusturuyor."

Mobilya bölümü 11. sinif ögrencisi Yasin Topaloglu ise basladigi günden itibaren çok gelistigini ifade ederek, "Keseri elime aldigimda çok mutlu oldum. Sabah evden çikinca severek geliyorum. Okula geldigimde hiçbir sey bilmiyordum ama bu isi seviyordum. Ögretenlerimiz sayesinde ögreniyorum. Hafta içi yetmiyor, bazen hafta sonu çalisiyorum. Bungalovun her asamasinda bulundum. Mezun olunca kendi evimi yapabilecek kapasiteye gelecegime inaniyorum." diye konustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile