Rize'de Yılda 400 Bin Atık Pil Toplanıyor

Rize'de Yılda 400 Bin Atık Pil Toplanıyor

TEMA Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özer, doğadan alınan bir atık pilin 4 metrekare toprağı kurtardığını belirterek Rize'de yılda ortalama 400 bin atık pil toplandığını belirtti.

TEMA Vakfı Rize Şubesi tarafından sürdürülen kampanya kapsamında iki yıl içerisinde toplanan atık piller düzenlenen törenle ilgili kuruluşa gönderildi. Törene Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, TEMA Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özer, gönüllü çevreciler ve öğrenciler katıldı.
Özer burada yaptığı konuşmada, Rize'de 200 noktada yılda ortalama 400 bin pil topladıklarını belirterek, ''Aktif katılım ve çözümde ortaklık anlayışına dayalı bu çalışmamız, doğaya terk edilecek önemli miktarda atık pilin, emin koşullarda depolanmasını, geri dönüşümünü ve bunların kolaylıkla uygulanabilirliğini gündeme getirmek amacını taşımaktadır. Daha da önemlisi bu konuda toplumsal bilincin oluşmasına önemli katkılarda bulunulacaktır. Rize'de de yılda 2-2.5 milyon adet pil tüketildiği tahmin ediyoruz. 1 adet kalem pilin 4 metre kare toprağı, 1 litre civanın ise 800 bin litre suyu kirlettiği düşünüldüğünde, tehlikenin ve bu kampanyanın önemi ortaya çıkmaktadır. Bir adet atık pil toplayarak 4 metrekare toprağı kurtarıyoruz. Rize'de yılda ortalama 400 bin pil topladığımızı hesapladığımızda bu oran çok büyük olacaktır. Yerel yönetimlerin de bu tehlikenin farkında olarak gerekli düzenlemeleri ve çalışmaları yapmalarını bekliyoruz'' dedi.
Daha sonra piller kargo şirketine teslim edilerek ilgili kuruma gönderildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile