Royal, Ebruyu Halıyla Buluşturdu

Royal Halı, ebru sanatını halıda da uygulamaya başladı. Dünyada ilk olan bu uygulama sayesinde, halılar ebru sanatıyla rengârenk görüntüye kavuştu.

Royal Halı, ebru sanatını halıda da uygulamaya başladı. Dünyada ilk olan bu uygulama sayesinde, halılar ebru sanatıyla rengârenk görüntüye kavuştu.

Royal Halı ve Pierre Cardin Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu ile Genel Müdürü Cihan Dağcı, düzenledikleri basın toplantısıyla hedeflerini açıklayıp, şirketin yenilikleri hakkında bilgiler verdi.

Nakıboğlu, Royal Halı’nın kurulduğu günden bu yana Ar-Ge ve inovasyona yatırım yaptığını belirterek, sektörde katma değerli ürünlerin lideri olduğunu ifade etti. Royal ve Pierre Cardin halılarının ‘antibakteriyel, antimite ve antimantar‘ özellikli 3 etkiye sahip olduğunu kaydeden Nakıboğlu, “Halılarımızın antimikrobiyal olduğu Sağlık Bakanlığı tarafından alınan Biyosidal ürün sertifikası ile tescil edildi.” dedi.

Halılarının neredeyse eczanede satılacak hale geldiğini belirten Nakıboğlu, Zirve Üniversitesi’nden de bir ekiple Ar-Ge faaliyetlerini devam ettirdiklerini vurguladı. Royal’in bu sene yüzde 25’lik bir büyümeyi hedeflediğini de sözlerine ekledi.

30 ÜLKEYE İHRACAT

Genel Müdür Cihan Dağcı ise 6,5 milyon metrekare üretim kapasitelerinin olduğunu açıkladı. Dağcı, ürünlerinin yüzde 25‘ini aralarında Amerika, Almanya, İtalya, İngiltere, Kanada, Avustralya, Suudi Arabistan, Rusya, Ukrayna, Moritanya, Cezayir, Libya, Çin, Hindistan ve Japonya‘nın bulunduğu 30 ülkeye ihraç ettiklerini söyledi.

2007 yılında bünyelerine kattıkları Pierre Cardin markası ile mekanları ayrıcalıklı kılacak tasarımlar sunduklarını belirten Dağcı, “Pierre Cardin Halı’nın lisansını alarak Naksan Holding bünyesina kattık. Mekanları ayrıcalıklı kılma ve sektöründe moda öncüsü olma hedefi ile yola çıktığımız Pierre Cardin Halı, Türkiye genelindeki 9 bölgede 400 bayisi ile tüketici ile buluşuyor.” şeklinde konuştu.

EBRULU HALI İÇİN 1 MİLYON TL BÜTÇE AYRILDI

5 kişilik bir Ar-Ge ekiplerinin bulunduğunu ifade eden Dağcı, özellikle akrilik halının, sonradan boyanamama gibi bir sıkıntısının olduğunu vurguladı. Bu sorunu ebru sanatıyla çözdüklerini aktaran Cihan Dağcı, “Ebruyu halıya nasıl uygularız, boya ile de halıya yeni ne gibi bir özellik katabiliriz dedik. Ebru sanatı ortaya çıktı. Bunu da Nisan ayındaki Antalya fuarında da ilk halıyı hediye etmiştik.” ifadelerini kullandı. Renk ve desenin hiçbir zaman aynı olmadığının altını çizen Dağcı, “Renkler tamamen değişkenlik arz edecek. Bir aksilik olmazsa 1 ayda seri üretime başlamış olacağız. Bu dünyada ilk. 1 milyon TL’lik bir bütçe ayırdık ama sonunda ne kadar harcayacağız, ona bakacağız.” ifadelerini kullandı.

SİGORT HALI UYGULAMASI İLE HALILAR SİGORTALANIYOR

Bundan 3 ay önce ‘Sigorthalı Projesi’ ile halı sektöründe, Türkiye’de ve dünyada yeni bir ilke daha imza attıklarını açıklayan Dağcı, “Tüketici hatalarından kaynaklı lekeler başta olmak üzere, yırtılmalar, su baskınları, yanma, çalınma ve üretim kaynaklı hatalar hariç, tüketici kaynaklı tüm hasarlar ‘Sigorthalı’ uygulaması ile güvence altında olacak. Halılarımızı bu uygulama çerçevesinde sigortalıyoruz. Bu süre içerisinde tüketici kaynaklı hasar gören halıları yenisi ile değiştiriyoruz. Tüketicilerimiz halı alırken hiçbir ek ücret ödemeden ‘Sigorthalı’ uygulamasından faydalanıyorlar.” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile