Rteü’de 'hakikat, Bilgi ve Siyaset'in Şifresi Çözüldü

Rteü’de 'hakikat, Bilgi ve Siyaset'in Şifresi Çözüldü

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta Siyaset Bilimci, Yazar, Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı “Hakikat, Bilgi, Siyaset” konulu bir konuşma yaptı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda Hakikat- Bilgi- Siyaset üçlüsünün birbiri ile ilintili olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Bostancı insanoğlunun gelişim evresi içerisinde en çok “İnsan nasıl bir varlık?”, “Evren nedir?” sorularına cevap aradığını, bu durumun da öğrenmeye olan açlık duygusundan kaynaklandığını kaydetti.

Öğretme işinin aynı zamanda öğrenme işi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bostancı, bilgiyi üreten varlık olan insanın karanlık olduğunu ifade etti ve insan üzerine kurulan yaklaşımları örneklerle anlattı. Konuşmasında iyilik ve kötülük kavramlarına da değinen Prof. Dr. Naci Bostancı dayanılmaz çekiciliği olan kötülüğün karşısında, yokuş yukarı çıkmak anlamını taşıyan iyiliğin yer aldığını söyledi.

Objektifliğin ideoloji olarak tanımlanması gerektiğini açıklayan Prof. Dr. Bostancı “Bilimsel çalışmalarda objektiflik olamaz, birçok unsurdan beslenen insanın hayata bakış açısı buna izin vermez” dedi.

Konuşmasının Son bölümünde siyaset konusunda açıklamalar yapan Prof. Dr. Naci Bostancı, bilgi ve hakikatle ilişkili olan siyasetin bu iki unsuru kullandığını kaydetti.

Siyasetin dilinin bilgi ve hakikatle ilişkili bir dil olması gerektiğine de dikkat çeken Prof. Dr. Naci Bostancı uzun bir tarihi bulunan siyaseti bazen soylu bazen ise soysuz bir sanat olarak nitelendirdi.

Sonuç olarak Prof. Dr. Naci Bostancı siyasetin dünyanın her yerinde ikiyüzlü kimliğe sahip olduğunu, eleştirel düşüncelerle hakikatin mühim, irfanla beslenmesi gereken bilginin ise tehlikeli olduğunu ve bir o kadar da önem taşıdığını belirtti.

Öğrencilerden yöneltilen soruların yanıtlanması ile Sona eren konferansta Prof. Dr. Naci Bostancı’ya, günün anısına Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile