Rusya'da Gözaltına Alınan Greenpeace Üyeleri

Çevre örgütü Greenpeace, Rusya'nın Kuzey Buz Denizi'ndeki petrol arama çalışmalarını protesto etmek için düzenlenen gösteri sırasında gözaltına alınan dört üyesi ile bir gazetecinin korsanlık ile suçlandığını açıkladı.

Örgüt tarafından yapılan açıklamada, Brezilya, İngiltere, Finlandiya ve İsveç'ten dört Greenpeace üyesi ile bir İngiliz gazetecinin korsanlık suçlaması ile hakim karşısına çıkacağı, suçlu bulunmaları durumunda 15 yıla kadar hapse mahkum edilebilecekleri belirtildi.

Greenpeace, gösteri sırasında gözaltına alınan diğer örgüt üyelerine yöneltilen suçlamaların da perşembe günü belli olacağını kaydetti.

Rus sahil güvenlik ekipleri, devlete ait enerji şirketi Gazprom'un Kuzey Denizi'ndeki petrol arama çalışmalarını protesto etmek için 18 Eylül'de gösteri düzenleyen 18 ülkeden 30 Greenpeace üyesini gözaltına almış, örgütün gemisine de el koymuştu. Yetkililer, Greenpeace'in "Arctic Sunrise"adlı gemisinin petrol kuyusu platformu çevresindeki 500 metrelik güvenlik hattını ihlal ettiğini ve gemide hangi amaca hizmet ettiği bilinmeyen ekipman bulunduğunu ileri sürmüştü.

Greenpeace ise geminin güvenlik hattından uzak kaldığını, üyelerinin platforma şişme botlarla gittiğini ve gösterinin herhangi bir tehlike oluşturmadığını savunuyor.

Gözaltına alınan Greenpeace üyeleri, geçen haftadan bu yana Murmansk kentinde tutuluyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile