Rusya Devlet Başkanı Medvedev, Yangınla Mücadele Eden Vatandaşları Ödüllendirdi

Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, Rusya'yı etkisi altına alan yangınları söndürme çalışmalarına katılan vatandaşları ödüllendirdi.

Bir iş gezisi için Rusya Cumhuriyetinin Mari El bölgesine gelen Medvedev, son 130 yılın en aşırı sıcaklarını yaşayan ülkede çıkan yangınları söndürmede görev alan vatandaşları ödüllendirdi. Rusya Cumhuriyeti başkenti Yoşkar-Ola'nın İçişleri Bakanlığı bölümlerini gezen Medvedev, değişik bölgelerden gelen yangınla mücadelede görev almış vatandaşlara 17 tane devlet ödülü verdi. Medvedev'in ödüllendirdiği vatandaşlar arasında kendi bölgelerinde çıkan yangınları kontrol altına alan bir ormancı, traktör
sürücüsü ve buldozer sürücüsü de bulunuyor.
Öte yandan, Acil Durumlar Bakanlığı, Rusya genelinde 190 bin hektarlık alanda 554 yangının sürdüğünü açıklarken, NASA da Rusya'nın batı bölgesi üzerinde 3 bin kilometre uzunluğunda duman bulutunun tespit edildiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı ise yangın felaketine bağlı olarak ülke genelinde 472 kişinin hastanelere başvurduğunu, bunların 43'ünün tedavi altına alındığını, hayatını kaybedenlerin ise 54'e yükseldiğini duyurdu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile