Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, "Asgari ücretin açlık sınırının bile altında belirlenmesi vicdanları zedelemektedir" dedi.

Kılıç, partisinin İzmir il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, bütçenin bir ülkenin geliri dağıtma aracı olduğunu, adil olmasının toplumdaki gelir eşitsizliklerinin azaltılmasında önemli rol oynayacağını belirtti.

2014 bütçesinin, asgari ücretlinin, işçinin, memurun, emeklinin ve işsizlerin sorunlarına çözüm üretmekten uzak olduğunu savunan Kılıç, 403,2 milyar liralık bütçede faize 52 milyar lira para ayrıldığını, her 8 liradan 1'inin faiz olarak gideceğini öne sürdü.
Kılıç, şöyle konuştu:
"Hükümet, şikayetçi olduğu faiz lobisinin cebini kendisi doldurmaya devam edecek. Faiz lobisinden bu kadar dert yanan hükümetin, faize kaynak aktaran düzene çözüm bulmadığı gibi bu düzene aynen devam ediyor olması da dikkate değerdir.
Bütçede, vergiden elde edilecek gelirler ise 348,4 milyar lira olarak öngörülüyor. Böylece 403,2 milyar liralık bütçenin yüzde 86,5'i yine milletin sırtına yüklenen vergilerle karşılanacak. 2014 bütçesi adil bir bütçe değildir. Çünkü vergilerin yüzde 67'si KDV, ÖTV, ÖİV gibi dolaylı vergi kalemlerinden alınmaya devam edilecek. Dar gelirli insanlarımızla zenginleri aynı oranda vergi ödemeye mahkum eden bu durumun adil olması mümkün değildir. Milletten yana, ülkenin refahına katkıda bulunacak bir bütçe için en başta milli bir ekonomi politikası uygulanmalıdır."
- Asgari ücret
Asgari ücretin yüzde 5'lik artışla 803 liradan 846 liraya yükseldiğini, çay-simit hesabının bile asgari ücreti aştığını öne süren Kılıç, toplantıda masaya koyduğu simit, peynir, zeytin, yumurta ve çaydan oluşan mönünün 3 lira 25 kuruş olduğunu, 4 kişilik bir ailenin günde 3 öğün bu mönüyü yemesinin bile maliyetinin 1169 lira olduğunu ifade etti.

Kılıç, "Bu artışla hükümet yaraya merhem olmamış, asgari ücretliyi sefalete mahkum etmeye devam etmiştir. Asgari ücretin açlık sınırının bile altında belirlenmesi vicdanları zedelemektedir" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile