Sacit Safi Parkı’nın Açılışını Melih Gökçek Yaptı

Sacit Safi Parkı’nın Açılışını Melih Gökçek Yaptı

Ünlü Şair Cemal Safi’nin 2011 yılında hayatını kaybeden kardeşi Sacit Safi adına Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 bin metrekare alanda yapılan parkın açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sacit Safi adına Pursaklar’da 12 bin metrekare alanda park düzenlemesi yaptı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Ayyıldız Mahallesi’nde yapılan Sacit Safi Parkı, içerisinde oyun parkları, spor alanları, yeşil alan ve dinlenme alanları ile bölge halkına hizmet edecek. Sacit Safi Parkı’nın açılışına Sacit Safi’nin ailesi, eski Devlet Bakanı Fehim Adak, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı.

Sacit Şafi Parkı’nın açılışında yaptığı konuşmaya başlamadan önce davetlilerden Afyonkarahisar’da şehit olan askerler için Fatiha okumalarını isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 19 seneden bu yana yeşile çok önem verdiklerini söyledi.

Belediye Başkanlığı görevine geldiği zaman kişi başına 2.08 metrekare yeşil alan olduğunu, bugün bu oranın 18.3 metrekareye çıktığını ifade eden Başkan Gökçek, “Ankara’nın nüfusunun iki kat yükseldiğini düşünecek olursak, nüfus sabit kalsa 36 metrekareye çıkmış olacaktı. Bu, çok ciddi anlamda yeşillendirme faaliyetlerinin belgesi oluyor. Ankara’da doğru dürüst gidilebilecek yaşam noktaları olan büyük parklar yoktu. Şuanda iddia ediyoruz, dünyada kent merkezlerinde en çok rekreasyon alanı olan kent Ankara. 8 tane rekreasyon alanımız var. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar fazla rekreasyon alanı yok. 9.’sunu şuanda Kuzey Ankara’da yapıyoruz. Ankara’nın en güzel parkı olacak. Oraya bir bilim merkezi kuruyoruz, sadece TUBİTAK bilim merkezi için 60 milyon lira para veriyor, binasını biz yapıyoruz. Oraya bir merkez camii, dev bir konferans salonu yapıyoruz. Gelecek sene sonuna kadar bitirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Sacit Safi çok titiz bir insan olduğunu ve kendisinin mesai arkadaşı olduğunu söyleyen Gökçek, “Nasıl evi toplayan hanımsa, O’da kenti toplayan beydi. Adı gibi Safi olan kardeşimizi hep hayırla yad ettik. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Başkan Gökçek, açılışını yaptığı parkı davetlilerle gezdikten sonra bölge halkı ile sohbet etti,. Kadın ve çocuklarla hatıra fotoğraf çektirdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile