Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalar nedeniyle bölgeye yaklaşık 15 ambulansın ulaştığını belirterek, "Ambulans helikopterlerimiz ve 2 ambulans uçağımız, hazırlık aşamasında. Onların da en kısa zamanda bölgeye sevk hazırlıklarını yaptık, bölgeye intikal edecekler" dedi.

Müezzinoğlu, Hemşireler Haftası dolayısıyla verilecek ödül töreni için geldiği Mardin'de, Reyhanlı'daki patlama haberini aldı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler'le gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, bölgeye yaklaşık 15 ambulansın ulaştığını ifade etti.

Müezzinoğlu, "Ambulans helikopterlerimiz ve 2 ambulans uçağımız hazırlık aşamasında. Onların da en kısa zamanda sevk hazırlıklarını yaptık, bölgeye intikal edecekler. Ümit ediyoruz ki yaralı sayısında artış olmasın, ölü sayısında artış olmasın. İl genel sekreterimiz ve il sağlık müdürümüz oraya ulaştı. Valimizle birlikte değerlendirmeler yapıyorlar" diye konuştu.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Turan Buzgan'ın da olay yerine gitmek için hazırlık yaptığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, bölgedeki hastanelerde boş yatak tespiti yaptıklarını, sağlık açısından gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.

Muhabir: Yeşim Sert Karaaslan

Yayıncı: Tolga Özgenç
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile