Saglik Çalisanlari Için Sahneye Çiktilar

Saglik Çalisanlari Için Sahneye Çiktilar

Düzce Üniversitesi Rektörlügü; dünyada ve ülkemizde yasanan Covid-19 salginina karsi fedakarca mücadele eden saglik çalisanlarimiza moral olmasi amaciyla üç gün süresince devam edecek “Açik Hava Tiyatro Gösterisi” düzenledi.

Korona virüsü ile en ön cephede savasan, bizlerin sagligi için kendi hayatlarini bile tehlikeye atan, salgin süresince; çocuklarini, eslerini, anne, baba ve yakinlarini bile uzun süre göremeyen ve sürecin fedakar kahramanlari olarak gönüllerde taht kuran saglik çalisanlarinin moral ve motivasyonlarini artirmak amaciyla düzenlenen tiyatro gösterisinin ilki, Düzce Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi Meydani Açik Amfi Tiyatro Alani’nda gerçeklestirildi.

Tedbirler kapsaminda gerçeklesen programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversite Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Tuncay Sahin, Düzce Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Sadi Ates, üniversite hastanesinde çalisan saglik personelleri ile tip ve saglik alaninda egitim gören ögrenciler katildi.

Tiyatro gösterisi öncesinde Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, özverili bir sekilde programi hazirlayan Yönetmen Selçuk Develi adina Serkan Ipek’e hediyelerini takdim etti. Çok zor bir süreci geride birakmayi ümit ettiklerini belirten Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, kendilerinin bu süreçte yönetsel boyut anlaminda zorluk yasadiklarini fakat saglik çalisanlarinin ise en büyük riskleri göze aldigini, ailelerinden uzak kaldiklarini ve bu meslegin ne kadar kutsal oldugunu hissettirdiklerini sözlerine ekledi.

Salgin boyunca psikolojik bir mücadelenin verildigini söyleyen Rektör, el birligiyle bugünlere geldiklerini ifade ederek süreci gönül birligi ile güvende atlamayi basardiklarina isaret etti. Program ile saglik çalisanlarina moral anlaminda jest yapmak istediklerini dillendiren Nigar Demircan Çakar, katkilarindan dolayi Düzce TSO Baskani Tuncay Sahin’e tesekkür ederek sözlerini sonlandirdi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’in ardindan, sahne ekibi üyesi Necmettin Görgün tarafindan saglik çalisanlari için takdim edilen hediyeyi kabul eden Düzce Üniversitesi Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay da birçok üniversiteden önce bu gösterinin Düzce Üniversitesi tarafindan düzenleniyor olmasindan dolayi tesekkürlerini iletti.

Skeçler ve aralarda popüler sarkilarindan olusan programda tiyatro oyunculari; üstün bir sahne performansi sergileyerek ve sanatsal yeteneklerini konusturarak katilimcilara eglenceli bir yaz aksami yasatti.

Ilgi ve begeniyle takip edilen program, yogun mesai harcayarak salgin sürecinde hastalari sagligina kavusturan, gösterdikleri olaganüstü özveriyle toplumda takdirle karsilanan saglik çalisanlarimiza moral kaynagi oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile