Saglik Personeline Anne Sütü Ve Bebek Bakimi Egitimi

Saglik Personeline Anne Sütü Ve Bebek Bakimi Egitimi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve il Saglik Müdürlügü isbirliginde emzirme danismanligi yapan 31 saglik personeline egitim verildi.

Kocaeli Saglik Müdürlügü ve Kocaeli Büyüksehir Belediyesi isbirligi kapsaminda Kocaeli Kongre Merkezi Süleyman Pasa Salonu’nda ‘‘Anne Sütü, Emzirme Danismanligi Egitimi” gerçeklesti. Kocaeli Il Saglik Müdürlügüne bagli Uzm. Dr. Zeliha Yegin, Dr. Merve Arslan, Uzm. Dr. Ebru Karaca, Ebe Özlem Demiral, Hemsire Gonca Özcan, Ebe Derya Çelik, Hemsire Nihal Güzel, Ebe Yasemin Özisik, Hemsire Müge Acaralp tarafindan egitim verildi.

Egitimde emzirmenin anne için de bebek için de önemli oldugu ve anne sütünün degeri anlatildi. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Sube Müdürlügü’nde görev yapan 11 saglik personeline yeni dogan ölümlerini azaltmak, emzirmeyi özendirmek ve bakim hizmetlerini gelistirmek amaciyla egitim verildi.

Egitim programinda ayrica ilimizdeki hastanelerde görevli 20 saglik personeli de yer aldi. Kocaeli Kongre Merkezinde gerçeklesen ve 3 gün süren egitim programina katilan saglik personeline anne ve bebek sagligi, anne sütünün önemi ve emzirme konularinda dikkat edilmesi gerekenler anlatildi. Egitim programini basariyla tamamlayan saglik personeline sertifika takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile