Sağlık-sen Adana Şubesi 2. Olağan Kurulu

Sağlık-sen Adana Şubesi 2. Olağan Kurulu

Memur-Sen'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şubesi 2

Memur-Sen'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu'nda Recep Kurum, tekrar seçilerek güven tazeledi. Kurum, ücret sendikacılığı yerine hizmet sendikacılığı yaptıklarını söyledi. Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Sağlık-Sen Adana Şubesi Olağan Kurulu'na; Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Memur-Sen Konfederasyonu Adana İl Temsilcisi Ali Uslu, Sağlık-Sen Konya, Niğde, Aksaray ve Hatay şube başkanları, bazı siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.
Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Recep Kurum, bu kongreyi yeni bir başlangıç ve yeni bir heyecan olarak gördüğünü belirterek, "Geçen yıl 7 olan yetkili sendika sayımızı bu sene 8'e çıkardık. Bu güç, bu potansiyel bizim elimizde olduğu sürece ülke genelindeki yetkiye 2011'de Adana'yı da eklemeyi söz veriyorum" dedi.
Ücret sendikacılığı yerine hizmet sendikacılığını, sorunlu sendikacılık yerine çözüme yönelik sendikacılık anlayışını benimseyerek sendikal örgütlenme ve sivil toplum kuruluşlarına eğreti bakanlara Sağlık-Sen'in önemini hissettirdiklerini ifade eden Kurum, Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in bağımsız ama tarafsız olmadığını vurguladı. Kurum, "Bizim tarafımız, demokrasinin, milletin ve milli iradenin tarafıdır. Milletin egemenlik iradesini önemsediğimiz için demokrasiyi askıya alma girişimleri yapanlara, darbe çığırtkanlığına soyunanlara ortak akıl mitingleri ve basın açıklamaları yaparak gerekli tepkiyi gösterdik. Bu ülkenin sahip olmadığını tüm Türkiye'ye haykırdık" diye konuştu.

KAÇAR: ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE ETTİK
Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zenginleşmesi için çalıştıklarını ve sendikal alanda hak mücadelesi verdiklerini söyledi. 400 bin sağlık çalışanı ile 73 milyona hizmet etmeye çalıştıklarını bildiren Kaçar, milli iradenin sözcülüğünü yaptıklarını dile getirdi. Türkiye'nin zenginleşmesi için demokratikleşmenin şart olduğuna inandıklarını belirten Kaçar, 12 Eylül referandumu ile Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren tarihi nitelikte değişimlerin önünün açıldığını, ortaya çıkan yeni durumun, hem kamu çalışanlarının hem de tüm milletin geleceği açısından bir ilk olduğunu kaydetti.
Anayasa Değişikliğiyle kamu çalışanları açısından elde edilen haklardan en önemlisinin, yıllardır mücadelesi verilen toplu sözleşme hakkı olduğuna dikkat çeken Kaçar, "Toplu sözleşme hakkının mimarı olan Konfederasyonumuz, son toplu görüşmeye fiili toplu sözleşme talebiyle oturmuş ve istediğini önemli ölçüde almıştır. Kamu sendikacılığının iktidarla müzakere ettiği yıllar itibariyle gücünü en fazla hissettirdiği yıllar Memur-Sen'in ve Sağlık-Sen'in yetkili olduğu 2009 ve 2010 yılı olmuştur. Sağlık-Sen, bu yıl hükümetle yapılan toplu görüşmeler neticesinde başta sözleşmeli personele getirilen haklar olmak üzere, sağlık çalışanları atamalarından yer değiştirmeye, ücret zammından sosyal yardımlara kadar bir çok konuda çok önemli kazanımlar elde etmiştir" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile