SAHA Istanbul Karabük Irtibat Ofisi Açildi

SAHA Istanbul Karabük Irtibat Ofisi Açildi

Savunma, havacilik ve uzay sektörlerinde faaliyet gösteren SAHA Istanbul’un Karabük irtibat ofisi faaliyete geçti.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odasi’ndaki ofisin açilisina, SAHA Istanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça, Karabük Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Fatih Çapraz, SAHA Istanbul ile tso Yönetim Kurulu üyeleri katildi.

Düzenlenen törenle açilisi yapilan ofis sonrasinda "Karabük’ün Savunma Sanayi Potansiyelinin Degerlendirilmesi" konulu toplanti yapildi.

Toplantida konusan SAHA Istanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça, Karabük’ün Cumhuriyet’in ilk sanayi kentlerinden biri oldugunu kaydetti.

SAHA Istanbul olarak Karabük’te bulunmaktan onur duyduklarini ifade eden Uça, "Karabük bizim çocuklugumuzdan beri hep duydugumuz, ülkemize büyük katkilari olan bir kent. Istiyoruz ki bu kentin bu büyük potansiyeli, savunma sanayimiz için de bir üretim üssü haline gelsin." dedi

SAHA Istanbul’un kurulusuna ve çalismalarina iliskin bilgilerde veren Uça, konusmasini su sözlerle sürdürdü:

"Marmara Bölgesi odakli olarak 2015’te kurulduktan sonra süratli bir gelisme göstererek 27 üyeyle basladigimiz yolculugu bugün itibariyla 1001 üyeyle devam ettiriyoruz. Sadece Marmara Bölgesi odakliyken bugün 41 ilde 52 sektörde üretim yapan firmalarimizi bir araya getiren, içinde 11 enstitüsüyle birlikte TÜBITAK’in oldugu, 26 üniversitemizin içinde oldugu bir yapilanma haline geldik. Su an itibariyla SAHA Istanbul, ulasmis oldugu bu büyüklükle sadece Türkiye’nin degil Avrupa’nin da en büyük sanayi kümelenmesi haline gelmis durumda.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile