Sahinbey'de 200 Bin Ögrenciyi Ecdadiyla Bulusturdu

Sahinbey'de 200 Bin Ögrenciyi Ecdadiyla Bulusturdu

Sahinbey Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 100. Yili etkinlikleri kapsaminda baslattigi Gaziler Diyari’ndan Sehitler Diyari’na projesi çerçevesinde bugüne kadar 200 bin ögrenciyi ecdadiyla bulusturdu.

Gaziantep Sahinbey Belediyesi, Çanakkale’de kahramanca yurdu savunan ve sehit düsen ecdadini vatandaslarla bulusturmaya devam ediyor. Milli ve manevi duygulari üst seviyede olan suurlu ve bilinçli bir nesil yetistirmek amaciyla, Sahinbey Belediyesi tarafindan baslatilan proje kapsaminda her gün 189 ögrenci özel uçak seferleriyle Çanakkale’ye götürülüyor. Bu güne kadar 200 bin ögrenci ve vatandasi ecdadiyla bulusturan Sahinbey Belediyesi bu yil 218 bin 327 ögrenci ve vatandasi sehitler diyarinda ecdatla bir araya getirecek. Türkiye’de bir ilk olan proje, sayesinde ögrenciler Çanakkale Deniz Zaferleri’nde ortaya konan destansi mücadeleyi yerinde görme imkâni buluyorlar.

“Çanakkale kahramanlik destanidir"

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, ögrencilere Çanakkale’de verilen destansi mücadelenin tüm dünyaya örnek oldugunu belirterek, “Çanakkale Zaferi, vatani ve mukaddesati ugruna her türlü zorluga gögüs geren sanli ecdadimizin kahramanlik ve direnis destanidir. Aziz ecdadimiz imanli gögsünü siper ederek kazandigi bu topraklari bize miras birakti ve bu mirasi korumak hepimizin görevi. Bu vesile ile ecdadimiz ile genç nesillerimiz arasindaki gönül bagini güçlendirmek ve vatan evlatlarina Çanakkale ruhunu yerinde yasatmak için Gaziler Diyarindan Sehitler Diyarina projemizi baslattik. Tipki Japonlarin tarihten ders çikarmasi için çocuklarina Hirosima ve Nagazaki’ye ziyaret düzenlemesi gibi biz de milli suurumuzu ve tarihi yerinde yasatmak adina bu ziyaretleri düzenliyoruz. Projemizin en önemli özelligi olan uçakla sagladigimiz bu ziyaretimiz ile bir gün içerisinde dolu dolu 15 saat geçiren hemsehrilerimize yemek ikrami da dâhil olmak üzere ziyaret süresince ihtiyaç duyulan her seyi belediyemizce karsiliyoruz. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yilinda 2015’te baslattigimiz projemizle 200 bin ögrenci ve vatandasimizi uçakla Gaziantep’ten Çanakkale’ye gönderdik. Hedefimiz 218.327 ögrencimizi ecdat topraklari ile bulusturmak” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile